Wandkasten

Design wandkasten

Design wandkasten koop je bij Flinders. Wij hebben houten, metalen en modulaire wandkasten die je zelf kunt samenstellen. Dus zoek je een bijzondere wandkast? Doe dan inspiratie op bij Flinders. Aanraders zijn de MDF Italia Randomito, String Pocket, Muuto Stacked, Vitra Corniches, Ferm Living Wooden Shelf en de Kartell Bookworm. Wij verzenden gratis in de Benelux.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Overige categorieën Sorteren op 1-36 van 153 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 153 producten Terug naar boven

Uitgelicht: String kastensysteem

Een echte designklassieker onder de wandkasten is het systeem van het Zweedse merk String. Flinders is de enige online dealer van String in Nederland en daar zijn we dan ook erg trots op. In 1949 bedacht de Zweedse architect Nils Strinning een intelligent en minimalistisch opbergsysteem. Destijds bedoeld om zo veel mogelijk boeken op de kunnen zetten. De basis van zijn systeem wordt gevormd door planken, bevestigd aan open zijpanelen. Die basis kun je vervolgens aan alle kanten uitbouwen, precies zoals het optimaal is voor jouw wand. Je kunt schuifdeuren en lades toevoegen en in de hoogte of in de breedte werken. Ideaal voor werkkamer en woonkamer, maar ook bijvoorbeeld de badkamer en de slaapkamer. Een sterk staaltje functioneel design, met een tijdloze schoonheid.

Trend: open design wandkasten

Steeds meer merken introduceren openvakkenkasten. Scandinavische merken zoals Muuto, Hay en Gubi produceren luchtige, speelse vakken waarin je accessoires kunt zetten die gezien mogen worden.

Muuto heeft een wandsysteem dat je kunt uitbouwen naar behoeven. Het is de kast Stacked, bestaande uit open vakken van verschillende formaten en vormen. Rechthoekig, vierkant, groot, klein. Deze populaire kast van Muuto kan variëren van een enkel vak tot een enorm wandsysteem dat de hele muur beslaat. De kast is niet alleen functioneel; hij heeft vooral ook een decoratieve functie: hierin plaats je spullen die in de kijker gespeeld mogen worden.

Open design wandkasten zijn ook erg geschikt als scheidingswand in een ruimte, omdat de kast van beide kanten mooi is om te zien. Zo kun je op stijlvolle wijze de ruimte in tweeën delen, heb je extra opbergruimte en kun je tegelijkertijd mooie spullen tentoonstellen.

Design wandkast Bookworm van Kartell

Een beroemde wandkast in onze collectie is de Kartell Boowworm van Ron Arad. Deze designklassieker, die tot de vaste collectie van het Victoria & Albert museum in Londen behoort, is verkrijgbaar in drie verschillende lengtes (zeven, elf of zeventien boekensteunen). De constructie loopt rond, maar toch blijven de boeken er stevig op staan. De eerste keer moet je dan ook wel twee keer kijken voordat je begrijpt hoe Ron Arad dit voor elkaar heeft gekregen. Je kan de design wandkast clusteren en combineren zoals je zelf wilt. Deze bijzondere Kartell boekenplank is beschikbaar in de kleuren aluminium, zwart, wit, rood en blauw.

Design wandkasten van bekende merken

Design wandkasten hebben we genoeg. Flinders heeft een bijzondere collectie wandkasten van verschillende design labels. Zo hebben we wandkasten van Kartell, Magis, Muuto, Normann Copenhagen, String kasten, Arco en Vitra. Relatief nieuw van Vitra zijn de prachtige Corniches, verkrijgbaar in drie formaten en drie kleuren. Een echte eyecatcher is de Oblique kast van Moooi.

Design wandkasten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van meer dan honderd designlabels. Dat betekent dat wij alle design wandkasten van deze merken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar design wandkasten van een specifiek merk en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een wandkast, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.