Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Spokes collectie Spokes collectie

Gregg collectie Gregg collectie

Twiggy collectie Twiggy collectie

Tafellampen Tafellampen

Hanglampen Hanglampen

Sorteren op 1-36 van 297 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 297 producten Terug naar boven

Verlichting van Foscarini

Foscarini werkt samen met de beste ontwerpers van de wereld, zoals Rodolfo Dordoni, Marc Sadler, lonna Vautrin, Ludovica en Roberto Palomba. Elke lamp van Foscarini is uniek en vertelt zijn eigen verhaal. Je kunt zeggen dat de Foscarini lampen een eigen, sterke persoonlijkheid hebben. Ze zijn zo bijzonder dat je ze uit duizenden kunt herkennen (als je een beetje geoefend bent). Maar kenmerkend is altijd de kwaliteit van het ontwerp en de lamp. De afwerking is subliem. Met een Foscarini lamp haal je een tijdloze designlamp in huis. Je zult hier jarenlang plezier van hebben. Dat kunnen we je garanderen. Bekijk hier al onze Italiaanse designmerken.

Schitterende collectie van Foscarini

Een interessante vraag is wat de Foscarini collectie typeert. In totaal bestaat de collectie uit meer dan vijftig (!) modellen, gemaakt van meer dan twintig verschillende materialen en met inzet van meer dan dertig ontwerpers. Elke individuele lamp vertelt een uniek verhaal. De lampen zijn van een opvallende schoonheid en van een verrassende eenvoud. Daarachter gaat vaak een verborgen, maar gecompliceerde technologie schuil. In het begin werkte Foscarini vooral met het beroemde Murano glas. Omdat Foscarini geen eigen oven had, maakten ze gebruik van externe fabrikanten. Het gevolg was dat Foscarini zich niet gebonden voelde aan een specifiek productieproces. Het bedrijf kon voor de meest geschikte leverancier kiezen, voor elk product dat het in de collectie had. Deze vrijheid gaf de ontwerpers van Foscarini de mogelijkheid te experimenteren met andere materialen en andere processen dan geblazen glas. Hierdoor kon Foscarini als geen ander flexibel inspelen op een veranderende wereld wanneer nieuwe materialen en technologieën beschikbaar kwamen. Foscarini loopt al jaren voorop als het gaat om innovatie en vernieuwende lichtontwerpen. Dat is misschien wel het kenmerkende aan de Foscarini collectie.

Foscarini MyLight lampen

Foscarini begrijpt als geen ander hoe belangrijk het licht in je huis is. En ook hoe persoonlijk. Vandaar dat ze een app hebben ontwikkeld die jouw persoonlijke connectie tot het licht in je huis nog sterker maakt. De app kreeg daarom de naam MyLight. Via de Bluetooth van je telefoon of tablet kun je het licht dimmen en de warmte bepalen. Het maakt niet uit in welke stemming jij aan het einde van de dag op de bank ploft, via de app kun je heel gemakkelijk een bijpassende sfeer in huis creëren. Het enige wat je hoeft te doen is een van de lampen uit de MyLight collectie installeren en contact zoeken via de app. Schuif de hue- en dimbalk heen en weer en zoek naar jouw ideale stand.

In het oog springende Gregg lampen van Foscarini

De Foscarini Gregg serie is ontworpen door twee ontwerpers die samen vele prachtige ontwerpen op hun naam hebben staan. Het zijn Ludovica en Roberta Palomba. Zij ontwierpen de Foscarini Gregg in 2007. De Gregg lampen hebben een zachte ronde vorm en zijn niet symmetrisch maar organisch. Dit laatste kenmerk is uniek en wellicht dat ze daarom zo gewild zijn. Ze zijn geïnspireerd door de natuur aangezien de vormen daar vaak ook niet precies symmetrisch zijn. De Foscarini Gregg serie is gemaakt van handgeblazen glas. De lampen hebben een natuurlijke witte kleur en passen in ieder interieur. Het duo ontwierp een hele serie Gregg lampen. Zo is er de tafellamp, de wandlamp, de vloerlamp, de hanglamp en zelfs de buitenlamp. Er is ook een Gregg hanglamp die je via de MyLight app kunt bedienen. Via de Bluetooth van je telefoon kun je gewoon vanaf de bank bepalen of het licht moet schijnen, en zo ja in welke intensiteit. Ideaal!

Veel keuze in de Caboche lampencollectie

De Foscarini Caboche serie is ontworpen in 2005 door twee beroemde ontwerpers: Patricia Urquiola en Elaina Gerotto. De Caboche lampen bestaan allemaal uit een groot aantal kristallen bollen. Deze bollen zijn helder transparant of goudkleurig. De bollen komen samen in een koepelvorm die aan de boven- en onderkant open is gelaten. Als het licht door de bollen schijnt, ontstaat een prachtig (diffuus) lichtspel. En doordat de boven- en onderkant open zijn, heb je toch ook direct licht. Een prachtige en functionele combinatie van licht. Hierdoor is de Foscarini Caboche lamp geschikt voor elke ruimte in je huis of kantoor. De Foscarini Caboche komt zeer goed tot zijn recht boven de eettafel, maar ook in de hal of in de entree van een kantoor. De lamp straalt luxe en klasse uit en biedt een prachtig decoratief element in je interieur. Daarnaast weet de Foscarini Caboche lamp zijn functie goed te vervullen: licht geven. De Caboche collectie bestaat uit een hele serie lampen: tafellamp, vloerlamp, hanglamp, plafondlamp en de wandlamp. Welke Caboche is jouw favoriet?

Iconische Twiggy lampen van Foscarini

De Foscarini Twiggy collectie is ontworpen door de beroemde Marc Sadler. De lampen zijn gemaakt van gelakt composiet materiaal en staan op een glasvezel stang die beweeglijk is (behalve bij de Tiggy Lettura en de Twiggy XL tafellamp). De Twiggy kun je kopen in vier prachtige kleuren: wit, zwart, geel en rood. De Twiggy is er in de bekende buigende vloerlamp, de rechtopstaande vloerlamp, de tafellamp, de hanglamp en de plafondlamp. Keuze genoeg. Je kunt de hele woonkamer vol zetten met Twiggy lampen.

Foscarini bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Foscarini. Dat betekent dat wij alle Foscarini producten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Foscarini en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Foscarini. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Foscarini veilig en vertrouwd online bestelt.