Artemide

Artemide ontwerpt al sinds 1958 designverlichting. Hanglampen, vloerlampen, tafellampen, wandlampen: bij Artemide vind je designlampen in alle soorten en maten. En het is niet zomaar een merk. Het verlichtingsmerk wordt terecht beschouwd als het grootste en meest gerenommeerde designverlichtingsmerk ter wereld! De lampen zijn van vooruitstrevende kwaliteit, functioneel en prachtig vormgegeven. Waarschijnlijk heb je de designklassiekers van Artemide wel eens gezien, want ze zijn volop vertegenwoordigd in openbare gelegenheden als winkels, restaurants, werkplekken en hotels. Vooral de Artemide Tolomeo lampen zijn erg populair. Flinders verkoopt een uitgebreide collectie lampen van Artemide. Enkele fraaie collecties zijn de Artemide Meteorite serie en de Artemide Tizio serie. Heb jij je favoriete lamp al gevonden?

Flinders is dealer van

Sorteren op
Toon als:

1-100 van 345 producten

Kernwaarden van Artemide

Artemide is het summum van Italiaans design. Het ‘made in Italy’-gevoel wordt door het merk gekoesterd en in ieder product uitgedragen. Verder is tijdloosheid een speerpunt van Artemide. De ontwerpen van het label zijn niet onderhevig aan trends. Het is per slot van rekening de bedoeling dat ze generaties lang meegaan. Duurzaamheid is een aspect waar Artemide veel in investeert. Het verlichtingsmerk is een mondiale voorloper op het gebied van lichttechniek. Zo is Artemide het eerste designlabel dat alleen nog maar ledverlichting gebruikt. Ledverlichting is energiezuinig en de lichtkwaliteit wordt steeds beter. De prijs is vaak nog wel ietsje hoger, maar daar staat tegenover dat je er langer mee doet dan met andere lichtbronnen. Alle lampen van dit merk worden ecologisch verantwoord geproduceerd.

Tijdloze lampen

Ben je op zoek naar een Artemide vloerlamp? De Cadmo van Karim Rashid is een prachtig vormgegeven lamp van staal en sleepte de Red Dot Award in de wacht. De Cadmo is verkrijgbaar in drie kleuren en geeft zacht, indirect licht. Maar ook voor hanglampen kun je bij dit Italiaanse merk terecht. Toppers zijn de Choose hanglamp, de Tolomeo hanglamp, de Aqua Cil hanglamp en de Nur hanglamp. Wand- en plafondlampen vind je ook in dit ruime assortiment. Wat dacht je van de Mesmeri Halo, de Tolomeo Faretto of de goedkope en eenvoudige Teti wandlamp? De lampen van Artemide hebben allemaal een tijdloos karakter en bezitten een uitmuntende techniek. Kortom: designlampen waar je nog jaren en jaren plezier aan zult beleven. Tip: neem ook een kijkje in de collectie wandlampen en plafondlampen van Artemide.

Onderscheidend in verlichtingsland

Artemide is een uniek en innovatief verlichtingsmerk. Dat zal je ondertussen niet meer verbazen. Het label besteedt ongelooflijk veel tijd en energie in onderzoek en in het testen van nieuwe lichtconcepten. Zij hebben een sterke focus op innovatie en op de verbetering van de technologie van het licht. Daarnaast heeft Artemide grote aandacht voor de duurzaamheid van gebruikte materialen en bestaat er een diepgewortelde toewijding aan het ontwerp van de lampen. Artemide is met recht en rede een top designverlichtingsmerk. Veel van de nieuwe ideeën en designlampen komen uit het Giacinto Gismondi centrum van innovatie in Pregnana Milanese - het eigen onderzoekscentrum van Artemide.

Dé Tolomeo Serie

Artemide heeft met vijftig jaar ontwerpen een uitgebreide lampencollectie opgeleverd. En door de jaren heen zijn veel lampen in de prijzen gevallen. Een van de bekendste series is de Artemide Tolomeo, ontworpen door Michele De Lucchi en Giancarlo Fassina. Deze tijdloze lampenfamilie bestaat uit tafellampen, wandlampen, vloerlampen en hanglampen. De Tolomeo serie is met meer dan zestig lampen zeer uitgebreid. De Artemide Tolomeo serie is weer onderverdeeld in andere families. Zo zijn er de volgende productfamilies: Tolomeo Micro, Tolomeo Mega, Tolomeo Lettura, Tolomeo Basculante, Tolomeo LED, Tolomeo Faretto en Tolomeo Mini. Andere bekende ontwerpen van Artemide zijn de Teti wandlamp, de Nessino tafellamp, de Nesso tafellamp, de Dioscuri serie, de Cosmic Leaf vloerlamp, de Nur hanglamp en de Firefly Lettura vloerlamp.

Artemide lampen: rasechte designiconen

Het draagvlak van Artemide reikt ver. Over de hele wereld worden de Italiaanse lampen omarmd. Niet alleen de Tolomeo serie heeft het geschopt tot designklassieker. Dit Italiaanse designlabel heeft ook andere succesvolle productlijnen zoals de Artemide PirceArtemide Nur, Artemide Aqua Cil, Artemide Demetra, Artemide Empatia en de Artemide Miconos families. Daarnaast zijn ook de Artemide IN-EI, Artemide Logico, Artemide Mercury en Artemide Meteorite series verschenen. Met zoveel verschillende productfamilies zit er vast iets bij wat je aanspreekt! De lampen vind je overal in zowel eetkamers en woonkamers als restaurants, winkels en hotels. Wat dacht je van de befaamde Pipe hanglamp? Deze designlamp is meer dan een meter lang en je kunt hem zoveel buigen als je wilt. Of juist helemaal uitrekken om zijn totale lengte te gebruiken. Flexibel tot en met dus. Ook de Tizio tafellamp is een eervolle vermelding waard. Deze lamp siert menig werkplek. Hij is zowel functioneel als stijlvol en bevat twee scharnierpunten. Als dit niets voor je is zijn er nog meer tafellampen.

Bureauverlichting van formaat

Artemide is een gerenommeerd leverancier van bureauverlichting. Heel wat kantoorlieden over de wereld werken onder het licht van dit Italiaanse designlabel. Als je op zoek bent naar meerdere bureaulampen van Artemide voor de inrichting van je kantoor, dan verwijzen we je graag door naar onze projectpagina. Hier kun je ook terecht voor scherpe offertes aanvragen. De (bureau)lampen worden veelvuldig beschouwd als designiconen. Meedere modellen vind je tegenwoordig in musea voor moderne kunst, zoals het MoMA en Metropolitan Museum of Art in New York en het Victoria & Albert Museum in London. Artemide werkt samen met topontwerpers zoals Michele de Lucchi, Giancarlo Fassina, Karim Rashid, Ernesto Gismondi en Adrien Gardère.

Artemide bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artemide. Dat betekent dat wij alle Artemide lampen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke lamp van Artemide en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Artemide. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw lamp van Artemide veilig en vertrouwd online bestelt. Wij leveren bovendien gratis in de Benelux. 

Flinders klanten beoordelen de producten van Artemide gemiddeld met 9 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 7 beoordelingen.

Artemide
Naar boven