• Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 181 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 181 producten Terug naar boven

Het verhaal achter Charles & Ray Eames

Hoe dit ontwerpersduo ooit tot stand kwam? Daarvoor gaan we heel wat jaren terug de geschiedenis in. Charles Eames (1907-1978) studeerde Architectuur aan de Universiteit van Washington. Hij richtte zijn eigen architectenbureau op en gaf daarnaast les aan de Cranbook Acadamy of Art in Michigan. In 1940 won hij samen met Eero Saarinen de eerste prijs bij de wedstrijd Organic Design in Home Furnishings van het Museum of Modern Art in New York. Ondertussen werd hij hoofd van de afdeling Industriële Vormgeving aan de Cranbook Academy of Art. Zijn vrouw Ray Eames (1912-1988) studeerde Schilderkunst aan de May Friend Bennett School in Millbrook in New York. In 1940 schreef ze zich in voor de Cranbook Academy of Art. Dat was uiteindelijk ook de plek waar Charles & Ray elkaar leerden kennen. En nog geen twee jaar later trouwden ze.

Kenmerkend voor Charles & Ray Eames

Nadat ze waren getrouwd, verhuisde het stel naar Los Angeles waar ze experimenteerden met technieken voor het driedimensionale buigen van multiplex. En dat met vooral één doel voor ogen: comfortabele stoelen creëren die betaalbaar waren. De oorlog gooide roet in het eten en zo focust het ontwerpersduo zich op het ontwerpen en ontwikkelen van beenspalken uit multiplex. Dit werd vervolgens in grote getalen geproduceerd voor de marine uit Amerika. Enkele jaren later tekende het Zwitserse merk Vitra een licentieovereenkomst met Herman Miller waardoor dit merk de ontwerpen van het wereldbekende duo Charles & Ray Eames mocht gaan verkopen in Europa en Midden-Oosten. Door deze ontmoeting zette dit ontwerpersduo Vitra op de kaart als een echte fabrikant van meubels.   

Charles & Ray Eames bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Charles & Ray Eames. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Charles & Ray Eames en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.