Naar boven

Bedrijfsprofiel

Flinders - Het bedrijf

Flinders is een woonwinkel waar je meer dan 36.000 designproducten ontdekt die passen bij jouw interieur. Of je nu op zoek bent naar unieke designverlichting, de perfecte eetkamerstoel of bijzondere woonaccessoires, je vindt het in de collectie van Flinders. Het is onze ambitie om jouw woondromen waar te maken. Dit doen we door te informeren, design te laten (be)leven en waar nodig een helpende hand te bieden.

Onze missie: Woondromen waarmaken

Het perfecte interieur is wellicht wat hoog gegrepen. Elke inrichting biedt ruimte voor verbetering. Gelukkig maar, want zo blijven we dromen. Welke interieurdromen je ook hebt, Flinders helpt ze verwezenlijken met bijzondere interieurproducten, inspiratie voor elke woonstijl en persoonlijk advies van onze interieurspecialisten. Samen maken we jouw woondromen waar.

Passie voor design

Bij Flinders werken mensen met een enorme liefde voor design. Of je nu in onze winkel loopt, een klantadviseur aan de telefoon krijgt of ons magazine leest, onze passie voor design spat er vanaf. De woonproducten die we verkopen zijn afkomstig van de mooiste designmerken. De kwaliteit is onomstreden. Wij verkopen geen namaak. De stoelen en tafels gaan zeker een leven lang mee. Graag vertellen we jou de verhalen achter deze bijzondere producten. Want als je die leert kennen, dan word je vanzelf verliefd.

Wat heeft Flinders te bieden 

Flinders heeft een woonwinkel in Zaandam, een webshop, een adviesmodule en een Flinders Café in Groningen. Maar we hebben nog veel meer te bieden!

  • Flinders Winkel Zaandam: Een unieke winkel in een monumentaal pand van 2.000m2. Hier kun je een groot aantal designproducten bekijken van bekende merken als HAY, Vitra, Carl Hansen, Muuto, &Tradition, Design on Stock, Montis, Flos en Artemide. Laat je inspireren, de winkel is continu aan verandering onderhevig. En we staan voor je klaar om je interieuradvies te geven.
  • Webshop: Een inspirerende en gebruiksvriendelijke webwinkel waar je eenvoudig het juiste designproduct vindt dat past bij jouw smaak en budget. We zijn actief in Nederland, België en Duitsland.
  • Flinders Café: In ons Flinders café in Groningen ligt de nadruk op gezond en lekker eten. Het gehele interieur is van Flinders.
  • Flinders Klantadvies: Flinders is zeven dagen per week telefonisch, via chat en per e-mail bereikbaar voor vragen en advies.
  • Flinders advies aan huis: Interieuradviseurs komen graag bij je thuis voor advies op maat. Alles over interieuradvies
  • Flinders Designstudio in Zaandam en Gent: Speciaal voor de projectmarkt hebben we een prachtige studio in Zaandam en St. Denijs Westrem (Gent)

Meer dan 150 designlabels

Flinders heeft meer dan 150 designmerken in de collectie. Voor elk(e) woonstijl en budget. Bij Flinders vind je designmeubelen en moderne verlichting van Nederlandse, Scandinavische en Italiaanse designmerken, maar ook van labels uit Japan, Groot-Brittannië en Zwitserland. Denk bijvoorbeeld aan Vitra,  HayMuutoNormann CopenhagenFerm LivingArtemideFlosFoscariniTom Dixon, Fermob en Moooi. Flinders is officieel dealer van deze merken. Daarmee bieden we de service en garantie die je mag verwachten van een woonwinkel. Bovendien kun je bij ons alle producten van deze merken bestellen.

Flinders - Het bedrijf

Maar... wat is dan design?

Daar zijn de meningen nog steeds over verdeeld. Het woord 'design' heeft soms iets elitairs en ontoegankelijks. Niet in onze visie. Voor ons is een designproduct een artikel dat je elke dag een beetje blij maakt. Wat designproducten verbindt is dat er over deze producten vaak net iets langer is nagedacht door iemand die hier zijn beroep van heeft gemaakt. De oplage is relatief beperkt en de gebruikte materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Oftewel, het product overleeft één of twee verhuizingen met gemak. Bovendien heeft een designproduct vaak een tijdloos uiterlijk. En dat komt mooi uit, want design heeft een aanzienlijk langere levensduur dan meubels van de bouwmarkt. Natuurlijk ligt de prijs ook iets hoger, maar wij zijn van mening dat je beter een paar echt mooie woonproducten kunt aanschaffen waar je lang plezier van hebt.

Flinders projectinrichting: voor bedrijven en instellingen

Flinders heeft een speciale projectafdeling. Wij kunnen putten uit meer dan 150.000 designproducten van onze leveranciers. Flinders Projects is de aangewezen partij voor het ontwerp en de inrichting van kantoren, restaurants, hotels en retail. Flinders adviseert bedrijven en instellingen over de inrichting van de ruimte en het te kiezen meubilair. Ook kunnen wij voorzien in aantrekkelijke kortingen.

Sonos

Flinders Magazijn: 7.000 m2 oppervlakte

Flinders heeft een state-of-the-art magazijn van 7.000 m2 met zonder twijfel de grootste voorraad meubels, designlampen en woonaccessoires van Nederland én België. Door deze permanente voorraad kunnen we razendsnel leveren op het moment dat het jou schikt. Het magazijn bevindt zich aan de Westhavenweg in Amsterdam.

Flinders Magazijn

Flinders Magazijn