Flinders - Het bedrijf

Bedrijfsprofiel

Flinders is een woonwinkel waar je meer dan 43.000 designproducten ontdekt die passen bij jouw interieur. Of je nu op zoek bent naar unieke designverlichting, de perfecte eetkamerstoel of bijzondere woonaccessoires, je vindt het in de collectie van Flinders. Het is onze ambitie om jouw woondromen waar te maken. Dit doen we door te informeren, design te laten (be)leven en waar nodig een helpende hand te bieden.

Onze missie: Woondromen waarmaken

Het perfecte interieur is wellicht wat hoog gegrepen. Elke inrichting biedt ruimte voor verbetering. Gelukkig maar, want zo blijven we dromen. Welke interieurdromen je ook hebt, Flinders helpt ze verwezenlijken met bijzondere interieurproducten, inspiratie voor elke woonstijl en persoonlijk online advies van onze klantadviseurs. Samen maken we jouw woondromen waar.

Passie voor design

Bij Flinders werken mensen met een enorme liefde voor design. Of je nu een klantadviseur aan de telefoon krijgt of ons magazine leest, onze passie voor design spat er vanaf. De woonproducten die we verkopen zijn afkomstig van de mooiste designmerken. De kwaliteit is onomstreden. Wij verkopen geen namaak. De stoelen en tafels gaan zeker een leven lang mee. Graag vertellen we jou de verhalen achter deze bijzondere producten. Want als je die leert kennen, dan word je vanzelf verliefd.

Flinders - Het bedrijf

Duurzaamheid bij Flinders

De woonwereld is helaas niet zo’n duurzame industrie. We halen grondstoffen uit de aarde om meubels, verlichting en woonaccessoires te produceren. Dat is een nogal ouderwets en niet houdbaar model. Recycling van afgedankte meubels is een eerste stap. In de ontwerpfase kunnen fabrikanten al rekening houden met aspecten als duurzame materialen, verantwoorde werkomstandigheden, beperkte impact van logistiek en herbruikbaarheid van de producten na het einde van de levensduur. Onze duurzaamheidsstrategie is een eerste stap om onze CO2-voetafdruk te verkleinen en het beter te doen voor (onze) mensen en voor onze planeet. En ja, we moeten daarin ook bouwen aan een gezond bedrijfsmodel (lees: winstgevend zijn). Lees alles over onze duurzaamheidstrategie.

Wat heeft Flinders te bieden 

Flinders heeft twee webshops en twee designstudio's.

  • Webshop: een inspirerende en gebruiksvriendelijke webwinkel waar je eenvoudig het juiste designproduct vindt dat past bij jouw smaak en budget. We zijn actief in Nederland en België.
  • Flinders Designstudio in Zaandam en Gent: speciaal voor de projectmarkt hebben we een prachtige studio in Zaandam en St. Denijs Westrem (Gent)
  • Flinders Klantadvies: Flinders is van maandag t/m zaterdag telefonisch, via WhatsApp en per e-mail bereikbaar voor vragen en advies.

Meer dan 150 designlabels

Flinders heeft meer dan 150 designmerken in de collectie. Voor elk(e) woonstijl en budget. Bij Flinders vind je designmeubelen en moderne verlichting van Nederlandse, Scandinavische en Italiaanse designmerken, maar ook van labels uit Japan, Groot-Brittannië en Zwitserland. Denk bijvoorbeeld aan VitraHAYMuutoNormann CopenhagenFerm LivingArtemideFlosFoscariniTom Dixon, Fermob en Moooi. Flinders is officieel dealer van deze merken. Daarmee bieden we de service en garantie die je mag verwachten van een woonwinkel. Bovendien kun je bij ons alle producten van deze merken bestellen.

Maar... wat is dan design?

Daar zijn de meningen nog steeds over verdeeld. Het woord 'design' heeft soms iets elitairs en ontoegankelijks. Niet in onze visie. Voor ons is een designproduct een artikel dat je elke dag een beetje blij maakt. Wat designproducten verbindt is dat er over deze producten vaak net iets langer is nagedacht door iemand die hier zijn beroep van heeft gemaakt. De oplage is relatief beperkt en de gebruikte materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Oftewel, het product overleeft één of twee verhuizingen met gemak en gaat vaak generaties mee. Bovendien heeft een designproduct vaak een tijdloos uiterlijk. En dat komt mooi uit, want design heeft een aanzienlijk langere levensduur dan meubels van de bouwmarkt. Natuurlijk ligt de prijs ook iets hoger, maar wij zijn van mening dat je beter een paar echt mooie woonproducten kunt aanschaffen waar je lang plezier van hebt.

Flinders - Het bedrijf

Flinders Projects: zakelijke klanten, designstudio's en architecten 

Je kunt ook bij Flinders terecht voor zakelijke aankopen. Ons projectenteam bestaat uit ervaren interieurprofessionals die snel en adequaat kunnen helpen bij het uitzoeken van passende producten voor elke toepassing. We hebben ruime ervaring in het ontwerpen en inrichten van hotels, kantoren en zorg- en onderwijsinstellingen. Daarnaast kunnen we vele restaurants en musea tot onze klantenkring rekenen. Flinders Projects biedt uitgebreide ondersteuning aan architecten, interieurdesigners en stylisten bij de realisatie van hun interieurprojecten. Kennismaken met ons team? Dat kan op locatie in onze designstudio in Zaandam of Gent. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. 

Flinders - Het bedrijf

Flinders Magazijn: 14.000 m2 oppervlakte

Flinders heeft een state-of-the-art magazijn van 14.000 m2 met zonder twijfel de grootste voorraad meubels, designlampen en woonaccessoires van Nederland én België. Door deze permanente voorraad kunnen we razendsnel leveren op het moment dat het jou schikt. Het magazijn bevindt zich aan de Casablancaweg in Amsterdam.

Flinders Magazijn