Naar boven
Sorteren op

1-36 van 661 producten

Design eettafels in alle materialen en vormen

Flinders heeft een unieke collectie design eettafels. We hebben houten, stalen en kunststof eetkamertafels. Daarnaast hebben we vierkante design eettafels, maar ook ronde en ovale eettafels. Kortom, voor ieder wat wils. Wat dacht je van de Four 190 Eettafel van Kartell, de T12 eetkamertafel van Hay, of de Split eettafel van Muuto. Een unieke eettafel van Nederlandse bodem is de 7550 eettafel van Gelderland.

Hoe kies je een eettafel?

Wanneer je een eettafel moet kiezen zijn er allerlei aspecten waar je rekening mee moet houden. Kijk naar de ruimte waar de eettafel moet komen. Is deze vierkant of langwerpig van vorm? Wanneer je een langwerpige ruimte hebt, staat een lange tafel beter dan een vierkante tafel. Bij een ruimte die vierkant van vorm is past een vierkante tafel beter. Het is niet verkeerd om een lange tafel in een vierkante ruimte te zetten, maar vaak help het wel om dezelfde vormen te herhalen voor de harmonie in de ruimte.

Ook niet onbelangrijk: hoeveel personen wil je aan de eettafel kwijt kunnen? Wil je een eettafel met zes stoelen, dan zit je sowieso vast aan een bepaalde afmeting van eettafels. Je wilt immers genoeg ruimte hebben om allemaal aan de eettafel te kunnen zitten zonder elkaar steeds aan te stoten. Bedenk daarna van wat voor materiaal de tafel zou moeten zijn. Wil je de tafel laten passen bij de rest van de meubels? Of mag de tafel ook van een ander materiaal zijn om meer in het oog te springen?

Heb je jonge kinderen? Dan is een marmeren eettafel minder handig, omdat marmer poreus is en je vlekken van het morsen niet goed uit het tafelblad krijgt. De meeste eettafels bij Flinders zijn in meerdere materialen of houtkleuren verkrijgbaar. Als je niet zeker weet of een tafel in de woonkamer gaat passen, kun je bijvoorbeeld oude kranten op de grond leggen die bij elkaar het formaat van de tafel vormen. Op deze manier zie je beter hoeveel ruimte de tafel in beslag gaat nemen en of de eetkamerstoelen er nog bij passen. Let er bij de eetkamerstoelen ook op dat 1 meter uitschuifruimte nodig is om goed uit je stoel te kunnen komen. Met deze tips is het vinden van een geschikte eettafel gemakkelijker.

Bekijk ook ons informatieartikel over de ideale eethoek om te zien waar je qua maten op kunt letten om de eettafel het beste tot zijn recht te laten komen.

De ideale lengte van een eettafel

Een vraag die we vaak krijgen is wat voor lengte je moet kiezen voor een eettafel. Uiteraard is het afhankelijk van het aantal personen dat je wilt laten aanschuiven. Maar ook van de hoeveelheid ruimte die je per persoon wilt hebben. Globaal kun je de volgende staffel in gedachten houden:

Rechthoekige tafels:

 • Tafellengte van 80 cm, 2 personen
 • Tafellengte van 120 cm, 2-4 personen
 • Tafellengte van 140 cm, 4 personen
 • Tafellengte van160 cm, 4-6 personen
 • Tafellengte van 180 cm, 6 personen
 • Tafellengte van 200 cm, 6-8 personen
 • Tafellengte van 220 cm, 8 personen

Ronde tafels:

 • Doorsnede 100 cm: 2-4 personen
 • Doorsnede120 cm: 3-4 personen
 • Doorsnede130 cm: 4-5 personen
 • Doorsnede140 cm: 5-6 personen
 • Doorsnede150 cm: 6-7 personen
 • Doorsnede160 cm: 7-8 personen

Design eettafels van bekende merken

Flinders is officiële dealer van de volgende merken: Arco, Hay, Kartell, Gelderland, Functionals, Magis, Moooi en Muuto. Bij ons vind je geen namaak. Wij bestellen rechtstreeks bij de producent. Mocht er onverhoopt wat mis zijn met de tafel, dan kunnen wij voor jou zonder moeite een claim indienen bij de fabrikant. In 9 van 10 gevallen krijg je dan in no-time een nieuwe eettafel toegestuurd. Bestel je eettafels bij Flinders veilig en vertrouwd online. 

Design eettafels bij Flinders

Flinders is officieel dealer van meer dan honderd designlabels. Dat betekent dat wij alle design eettafels van deze merken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar design stoelen van een specifiek merk en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stoel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Eettafels
Filters
Merk
Vorm
Kleur
Materiaal blad
Lengte
>>
<<
   
Update
Geschikt voor aantal personen
?
Prijs
Materiaal onderstel
Type tafel
Breedte
>>
<<
   
Update
Woonstijl
Diameter
>>
<<
   
Update
Ontwerper
Meer tonen
Herkomst
Hoogte
>>
<<
   
Update