Vitra stoelen

De Vitra stoelen collectie is werkelijk ongeëvenaard. Beroemd zijn de aluminium stoelen van Charles & Ray Eames. Heerlijke bureaustoelen om een leven lang op te werken. Commercieel aantrekkelijk zijn de 'plastics' eveneens van het duo Eames. Deze collectie is enorm veelzijdig. Beschikbaar in vele kleuren, met en zonder armleuningen en natuurlijk verkrijgbaar met het bekende 'draadonderstel' (Eiffeltoren) of de gewone vier poten. De stoelen zal schakelbaar leverbaar, zodat ze ook in voor een vergaderruimte zeer geschikt zijn. Maar we zouden Vitra tekort doen als we niet ook de HAL collectie zouden noemen, de Panton collectie en de prachtige stoelen (Standard) van Jean Prouvé. En dan heb je nog de Tip Ton en de Vegetal chair van de Bouroullec broers. En wil je echt een pronkstuk in huis? Dan kun je denken aan de Wiggle side chair van Frank Gehry. Hiermee haal je oprecht een museumstuk naar binnen.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 129 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 129 producten Terug naar boven

Vitra heeft ontzettend veel stoelen en veel daarvan zijn ook erg bekend. Denk bijvoorbeeld aan de stoelen uit de Vitra Eames collectie. Wie kent deze stoelen nou niet? Je vindt ze terug in elk woonblad, op tv en in vele woonkamers. Daarnaast biedt Vitra ook veel comfortabele loungestoelen en bureaustoelen in alle vormen en maten. Maar eerst verdiepen we ons in de Eames collectie, omdat deze zo bijzonder is.

Vitra Eames collectie

De Eames collectie is tot stand gekomen door de ontwerpers Charles Eames en Ray Eames. Dit was een echtpaar uit Amerika. Charles studeerde architectuur aan de universiteit van Washington. Ray studeerde Schilderkunst aan de het Bennett College in Millbrook in New York. In 1941 trouwt ze met Charles Eames en zo kreeg ook zij de achternaam ‘Eames’.

Charles en Ray experimenteerden met allerlei materialen en hadden de tijdgeest mee: de opkomende consumptiemaatschappij was in volle gang. Charles en Ray speelden hierop in. Daarnaast kon door de toenemende industrialisatie een stoel makkelijker worden gereproduceerd en zo konden zij de stoelen weer verkopen. Dit was vooral van toepassing op de Eames Plastic Chairs.

De Plastic Chairs zijn ontworpen en voor het eerst gemaakt in 1950. Het Museum of Modern Art organiseerde in die jaren de wedstrijd 'Low Cost Furniture Design'. Het duo Eames deed mee met de Eames Plastic Chairs, die al snel in productie genomen werden. De Eames Plastic Chairs zijn de eerste stoelen ter wereld die in grote oplage industrieel geproduceerd konden worden, dankzij de industrialisatie, zoals hierboven al is genoemd.

En nog steeds zijn de Plastic Chairs ontzettend populair. En niet alleen de Plastic Chairs, maar alles wat door het duo Eames is ontworpen blijft ongekend populair. Misschien zijn de stoelen van dit echtpaar wel de grootste designklassiekers die er bestaan. Het duo wordt beschouwd als de grondlegger van modern design. Hun prachtige collectie met veelzijdige designiconen, zal waarschijnlijk altijd als 'modern design' beschouwd blijven worden.

Opvallende stoelen van Vitra

Sommige stoelen vallen nu eenmaal wat meer op dan de ander. De Vitra Coconut stoel

Ook de Vitra Panton stoel van Verner Panton is opvallend door zijn vormgeving. Panton wou een comfortabele, universeel inzetbare stoel uit één stuk creëren en zo kwam het ontwerp van de Vitra Panton tot stand. Panton heeft jarenlang gezocht naar de juiste fabrikant voor zijn ontwerp en vond er uiteindelijk één. Na de productie in 1967 was de stoel gelijk een razend succes. De stoel heeft verschillende prijzen ontvangen. Eén van de eerste Vitra Panton stoelen staat nu in het Museum of Modern Art in New York. Een bijzondere stoel dus die je ook gewoon zelf in huis kunt halen!

Vitra stoelen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij alle Vitra stoelen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar specifieke Vitra stoelen en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met de Vitra stoelen, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast stoelen heeft Vitra prachtige tafels, lampen en accessoires.