Bertjan Pot

Het was al vroeg duidelijk dat Bertjan Pot in de wieg was gelegd voor het designvak. Hij won ooit De Kunstbende: een wedstrijd voor jonge creatievelingen. Een aantal jaren later ging hij naar de Design Academy Eindhoven. Hoewel hij dus een geschoold designer is, is het ontwerpen van meubilair, verlichting en woonaccessoires voor Bertjan bovenal een gevoelskwestie: hij ontwerpt naar eigen zeggen niet met zijn hoofd, maar met zijn hart. Het ontwerpproces is iets waar hij dan ook uitgebreid de tijd voor neemt. Door te experimenteren met verschillende materialen en configuraties ontdekt hij keer op keer een nieuwe modus die de grenzen van het hedendaagse designlandschap overschrijdt.

Sorteren op

1-36 van 54 producten

Samenwerkingen met toonaangevende merken

Bertjan Pot staat onder het grote publiek vooral bekend als de ontwerper van de Random Light collectie van Moooi. Deze collectie bevat lampen die gemaakt zijn door met hars overgoten garen van glasvezel om een opblaasbare bal heen te wikkelen. Door de bal leeg te laten lopen, blijft er een bijzondere bol van harde garen over die het licht op zachte, mysterieuze wijze door de ruimte verspreidt. Daarnaast is het werk van Bertjan Pot terug te vinden in de collecties van een groot aantal toonaangevende merken waaronder Arco, Montis, Goods, Moooi en Gispen. Meer recente ontwerpen van Bertjan Pot zijn de indrukwekkende Heracleum hanglamp voor Moooi, de Slim tafel voor Arco en de Lazy Bastard fauteuil voor Montis.

Bertjan Pot bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Bertjan Pot. Wij hebben veel op voorraad en kunnen over het algemeen snel leveren. Daarnaast proberen wij je altijd de laagste prijs te bieden. Ben je op zoek naar een specifiek product van Bertjan Pot en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 03 808 37 05 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. Wij staan graag voor je klaar.    

Flinders klanten beoordelen de producten van Bertjan Pot gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 4 beoordelingen.

Naar boven