Persbericht - Amsterdam - 6 augustus 2020

Flinders groeit hard en opent nieuw magazijn in Amsterdam

Woonwinkel Flinders heeft vandaag een nieuw magazijn van ruim 14.000 vierkante meter in Amsterdam geopend. Met dit nieuwe magazijn verwacht Flinders de snelle groei ook in de toekomst waar te kunnen maken. In de eerste helft van 2020 groeide de omzet van Flinders met 23%. 

Flinders heeft vandaag het nieuwe magazijn in gebruik genomen. Het magazijn is gelegen in het havengebied Amsterdam Westpoort aan de Casablancaweg 8-10. Het state-of-the-art magazijn heeft een vloeroppervlak van ruim 14.000 vierkante meter. Vanuit dit nieuwe magazijn bedient Flinders klanten in Nederland en België. In dit magazijn wordt binnenkort een dozenmachine voor verpakkingen op maat geïnstalleerd. Deze machine zorgt ervoor dat Flinders meubels en lampen in een unieke doos op maat duurzaam kan verzenden. 

“Ons oude magazijn werd te klein. Vanuit het nieuwe magazijn in Amsterdam kunnen we de verwachte groei van Flinders de komende jaren waarmaken”, aldus Oscar Diele, COO van Flinders. Diele: “De omzet van Flinders is de eerste helft van dit jaar gegroeid met 23%. De webshop groeide met 35% het hardst, maar ook de winkel in Zaandam en de interieurprojecten (B2B) laten een positieve groei zien ondanks de tijdelijke winkelsluiting in april en mei als gevolg van de situatie omtrent corona.”

Flinders verwacht op de nieuwe locatie de komende jaren flink uit te breiden met onder meer een eigen bezorgservice voor grootmeubels. “Flinders investeert continu in het verbeteren van de klanttevredenheid. Met het opschalen van zowel de eigen bezorgdienst als installatie en montage door Flinders medewerkers kunnen we ons specialisme nóg beter claimen”, aldus Oscar Diele.

Over Flinders

Flinders is een woonwinkel waar consumenten en bedrijven voor meer dan 36.000 designproducten terechtkunnen. Het bedrijf heeft webshops in Nederland en België, een projectafdeling (Flinders Projects), een woonwinkel in Zaandam, een designstudio in Gent en een café in Groningen. Flinders is in 2019 verkozen tot de winnaar van de Shopping Awards in de categorie Home & Living. Bij het bedrijf werken momenteel 120 medewerkers.

- Einde persbericht -

Flinders BV | Geert-Jan Smits, CEO | Tel 06 - 81287566, geertjan.smits@flinders.nl
Flinders BV | Oscar Diele, COO | Tel 06 - 20446288, 
oscar.diele@flinders.nl

Flinders groeit hard en opent nieuw magazijn in Amsterdam

Flinders groeit hard en opent nieuw magazijn in Amsterdam

Flinders groeit hard en opent nieuw magazijn in Amsterdam