Persbericht - Amsterdam - 14 november 2019

Flinders start met leasing van Vitra meubilair voor de zakelijke markt

Sinds deze week biedt Flinders de zakelijke klant de mogelijkheid om Vitra producten te leasen. Het is een nieuwe stap in het beter bedienen van haar B2B klanten die vragen naar nieuwe mogelijkheden om de liquiditeit te behouden.

Een belangrijk onderdeel van Flinders betreft haar activiteiten gericht op de zakelijke markt. Flinders Projects is een vooraanstaande speler in de markt voor projectinrichting met een focus op de segmenten hospitality, office en retail. Sinds deze week biedt Flinders haar zakelijke klanten een leasemogelijkheid aan voor specifiek producten van Vitra.

“De producten van Vitra zijn zeer geschikt voor leasen aangezien ze een leven lang meegaan en een hoge restwaarde hebben. We helpen zo onze klanten liquiditeit te behouden waarmee investeringen in kantoormeubilair binnen het bereik komen van een grotere groep eindgebruikers”, vertelt Geert-Jan Smits, CEO van Flinders, enthousiast.

Via een strategische samenwerking die Vitra is aangegaan, wordt Flinders direct betaald. De klant betaalt vervolgens een relatief laag maandbedrag. Flinders verwacht dat de komende jaren zeker 15% van de Vitra omzet uit leasing zal voortkomen.

Over Flinders

Flinders is een woonwinkel waar consumenten en bedrijven meer dan 36.000 designproducten kunnen vinden. Het bedrijf heeft webshops in Nederland en België, een projectafdeling (Flinders Projects), een woonwinkel in Zaandam, een designstudio in Gent en een café in Groningen. Flinders is in 2019 verkozen tot de winnaar van de Shopping Awards in de categorie Home & Living. Bij het bedrijf werken momenteel 120 medewerkers.

- Einde persbericht -

Flinders BV | Geert-Jan Smits, CEO | Tel 06 – 81287566, geertjan.smits@flinders.nl
Vitra Nederland BV | Maarten Kruithof | Tel 06 – 10008695, maarten.kruithof@vitra.com

Website Flinders Projects: https://www.flinders.nl/kantoor en https://www.flinders.be/kantoor
Interesse in leasen? | Dirk-Jan Pruiksma | Tel 06 – 38393813, dirkjan.pruiksma@flinders.nl

Meer over Vitra lease: https://www.flinders.nl/kantoor/vitra-lease en https://www.flinders.be/kantoor/vitra-lease

Vitra lease bij Flinders