Persbericht - Amsterdam - 13 maart 2019

Flinders tekent huurovereenkomst voor nieuw warehouse van 14.000 m2

Woonwinkel Flinders breidt fors uit in logistieke capaciteit. Het bedrijf tekent een huurovereenkomst met DHG voor de huur van een nieuw warehouse van 14.000 m2 op het Atlaspark in Amsterdam. In maart 2020 gaat Flinders het warehouse in gebruik nemen.

Het afgelopen jaar is Flinders gegroeid van € 15 naar € 20 miljoen omzet. De woonwinkel uit Zaandam verwacht de groei de komende jaren te kunnen voortzetten. Om de toekomstige groei van Flinders te faciliteren en de marktpositie verder te verstevigen, breidt de woonwinkel haar logistieke operatie forst uit. Flinders heeft met DHG een huurovereenkomst getekend voor de huur van een nieuw warehouse op het Atlaspark in Amsterdam. Deze locatie biedt twee keer zoveel ruimte als het huidige magazijn. Het logistieke centrum aan de Casablancaweg gaat de woonwinkel op 1 maart 2020 in gebruik nemen.

Flinders beschikt over de grootste voorraad designmeubels van de Benelux. “Direct uit voorraad leveren - vandaag besteld, mogen in huis - is een belangrijk onderdeel van onze propositie”, zegt Oscar Diele, COO van Flinders. “Om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan een hoge voorraadbeschikbaarheid en een efficiënte operatie, is deze uitbreiding noodzakelijk.”

“Meubellogistiek blijft mensenwerk. Toch zal Flinders haar logistiek verder mechaniseren en automatiseren. Op basis van eigen algoritmes en beschikbare productdata krijgt ieder product de beste, snelste en goedkoopste logistieke oplossing”, aldus Diele.

Het nieuwe warehouse beslaat 14.000 m2 en biedt mogelijkheid tot een uitbreiding van 19.000 m2. Vanuit dit nieuwe distributiecentrum worden klanten uit Nederland, België en Duitsland straks bediend. 

Over Flinders

Flinders is een woonwinkel waar consumenten en bedrijven meer dan 36.000 designproducten kunnen vinden. Het is de missie van Flinders om woondromen waar te maken. Het bedrijf heeft een webshop, een woonwinkel in Zaandam, een designstudio in Gent en een café in Groningen. Flinders is in 2017 door het Financieele Dagblad genomineerd voor de FD Gazellen Awards als snelst groeiende bedrijf van Nederland en in 2018 is het bedrijf verkozen tot Logistieke Webshop van het Jaar. Bij het bedrijf werken momenteel 106 medewerkers.

- Einde persbericht -

Flinders BV | Oscar Diele, COO | Tel 06 - 20446288, oscar.diele@flinders.nl
Website: https://www.flinders.nl/

Flinders tekent huurovereenkomst voor nieuw warehouse van 14.000 m2