Persbericht - Amsterdam - 18 januari 2022

In dé woontrends van 2022 staan optimisme en verbinding centraal

Door de pandemie zitten we nog altijd veel thuis en is de inrichting van ons huis belangrijker dan ooit. We hechten veel waarde aan geborgenheid, puurheid en duurzaamheid zonder de funfactor uit het oog te verliezen. Dit blijkt uit het nieuwe trendreport dat vandaag is gepubliceerd door online woonwinkel Flinders, marktleider in het premium home & living segment.

Na de afgelopen twee jaar van beperkingen zijn we enorm toe aan plezier in ons leven. De consument is op zoek naar een mooiere, betere en vrolijkere wereld. We willen met elkaar in verbinding staan. “Thuis is de plek waar we familie en vrienden ontmoeten en graag tijd samen doorbrengen in een fijn huis. Gezelschapsspellen zijn nooit eerder zo populair geweest”, aldus Willemijn van Riel, trendwatcher bij Flinders. Verder speelt duurzaamheid nog steeds een belangrijke rol. Door aandacht aan een ‘groen’ interieur te schenken, gaat deze langer mee en beleven we generatie op generatie plezier.

Van Riel: “Als je een woonomgeving verandert, verandert ook je mindset. Na een serie lockdowns zijn we echt toe aan optimisme en kleur. Nieuwbouwwit raakt op de achtergrond en kleurrijke woontrends winnen terrein.’’ Met de komst van thuiswerken en leren op afstand gaan we van traditionele inrichtingen naar meer separate ruimtes om privacy te creëren. Het schilderen van een muur of een hoek in een andere kleur is een manier om werk en privé van elkaar te scheiden. De kleur Soft Green past daar goed bij en zien we veelvuldig terug dit jaar. 

In 2022 verlangen we naar zachtheid en geborgenheid. Dat zien we bijvoorbeeld terug in aaibare stoffen, afgeronde vormen en tijdloze pasteltinten. Het is net alsof de meubels ons letterlijk omarmen. Anderzijds komen ook juist experimentele designs, grillige materialen en donkere kleuren terug in dit trendreport waar de liefde voor natuur de boventoon voert.  

‘’Het nieuwe, veelzijdige trendreport van 2022 illustreert vijf kleur- en woontrends die onderling erg verschillen en toch ook sterke raakvlakken hebben. Zo is er voor ieder wat wils’’, aldus van Riel. Meer weten over dé woontrends van 2022? Het Flinders trendreport is vanaf vandaag gratis online te downloaden.

Flinders trendreport 2022

Beeld Het Flinders trendreport 2022. 

Over Flinders

Flinders is een woonwinkel waar consumenten en bedrijven voor meer dan 43.000 designproducten terechtkunnen. Het bedrijf heeft webshops in Nederland en België, een projectafdeling (Flinders Projects), een designstudio in zowel Zaandam als Gent en een café in Groningen. Bij het bedrijf werken momenteel 120 medewerkers.

- Einde persbericht -

Perscontact en high-res beelden

Flinders | Willemijn van Riel | Tel 020 3030630 | willemijn.vanriel@flinders.nl     
Download het complete trendreport.

Over de woon- en kleurtrends

Woontrend Curvy Goddess

Aaibare stoffen, afgeronde vormen en zachte elementen geven ons een geborgen en vooral comfortabel gevoel. Het is eigenlijk net alsof de meubelstukken ons letterlijk omarmen in de elegante woontrend Curvy Goddess. Hoe fijn is dat? De indrukwekkende texturen, prints vol bloemen en fluffy materialen benadrukken het vrouwelijke karakter van de trend. 

Flinders trendreport 2022: woontrend Curvy Goddess

Woontrend Rustic Elegance 

De liefde voor de natuur komt terug in elk product en voert de boventoon in de woontrend Rustic Elegance. Imperfecte materialen, excentrieke vormen en diepe kleuren geven deze trend een industriële look. Achter ieder ontwerp schuilt een buitengewoon verhaal en dat komt door de ambachtelijke, experimentele en veelal duurzame werkwijze die hieraan vooraf gaat.

Flinders trendreport 2022: woontrend Rustic Elegance

Woontrend French Riviera

Invloeden uit de jaren 70 zijn weer helemaal terug van weggeweest en geven het interieur van nu vorm. De woontrend French Riviera kenmerkt zich door de retro vibes van de vorige eeuw in een modern jasje. Een mix van opvallende prints, warme zandkleuren en rechttoe-rechtaan strepen geven deze trend een Zuid-Franse sfeer.

Flinders trendreport 2022: woontrend French Riviera

Woontrend Playful

De woontrend Playful springt direct in het oog. Design met een knipoog speelt de hoofdrol en daar sluiten de eclectische mix van stijlen en het gebruik van color blocking naadloos op aan. De cirkelvormige elementen accentueren het speelse karakter. Deze ingrediënten maken van elke dag een feestje.  

Flinders trendreport 2022: woontrend Playful

Kleurtrend Soft Green

Ons leven zich speelt tegenwoordig voor een groot deel binnenshuis af. We halen de natuur maar al te graag naar binnen en daar past deze kleurtrend Soft Green perfect bij. Van ingetogen tot dynamisch: de kleur groen brengt een interieur hoe dan ook tot leven en zorgt voor een rustgevende ambiance met een natuurlijke twist. Wist je dat deze kleur naar vrede, harmonie en hoop verwijst? 

Flinders trendreport 2022: kleurtrend Soft Green