Binnenkijker: design woonark in Amsterdam

Op gepost door Renée IJzerman in Binnenkijken in de mooiste interieurs

De bewoners lieten een buitengewoon huis bouwen met een vrij uitzicht op het water. Een woonark welteverstaan. Wat deze woning zo bijzonder maakt? Het ontwerp an sich met ontzettend hoge plafonds en dat is nog niet alles: deze unieke woonark in Amsterdam is namelijk duurzaam en zelfvoorzienend.

inspiratiefoto met

Stylingtip: speel met verschillende soorten lampen

Van vloerlampen tot hanglampen en plafondlampen: deze woonark valt in positieve zin op door de vele soorten lampen. Dat is maar goed ook, want door te variëren in allerlei lampen verlicht je de ruimtes gelijkmatig. Een lichtplan samenstellen is ideaal om je huis optimaal te verlichten. Een leuk detail is de kleurrijke designlamp van Marset boven de eettafel. Deze lamp hangt nooit stil, omdat de woonark op het water deint.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stylingtip: kies voor een subtiele basis met kleuraccenten

De inrichting oogt in de basis rustig, licht en toch een tikkeltje stoer. Dat komt door de witte wanden en enorme raampartijen in combinatie met de kleur zwart die vooral in de kozijnen de boventoon voert. De accentkleur oranje vervult een prominente rol in bijvoorbeeld de designmeubels. De grote kast met roze binnenkant vult de contra-oranje accentkleur perfect aan. Zo heeft de woonark een tijdloze en toch opvallende look. Allesbehalve doorsnee dus.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stylingtip: creëer geborgenheid in de loungehoek

De kleur zwart is óók duidelijk aanwezig in de loungehoek van deze woonark en creëert bij uitstek een geborgen gevoel in een ruimte. Patronen zijn daarnaast ideaal om een knus interieur te creëren. Zo zien we een opvallend patroon in het vloerkleed. Met een vloerlamp die gericht licht verspreidt, maak je een zithoek in een handomdraai compleet.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

De woonark is in samenwerking met de bewoners ontworpen en gemaakt door Jaap Kooistra. Arno van Dongen heeft het interieurplan inclusief licht samengesteld.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze binnenkijker? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630. Of wil je vaker binnenkijken bij mensen thuis? Bekijk dan deze mooie interieurs in allerlei stijlen.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.