Hoe style je woonaccessoires?

Op gepost door Renée IJzerman in Instructies & Tips

Woonaccessoires maken je huis sfeervol en eigen. Een masker uit Afrika, een unieke vaas van de kringloop en een bijzonder geërfd schilderij. Het is altijd fijn om je te omringen met mooie en persoonlijke spullen. Maar waarom ziet dit er in het ene huis fantastisch uit en doet het in het andere huis rommelig aan? Met deze tips creëer jij inspirerende accessoire-combinaties in je eigen huis.

Som der delen

De kunst is om groepjes te maken van mooie spullen. Plaats verschillende accessoires bij elkaar en creëer zo een ‘stilleven’ van mooie voorwerpen: bloemen, objecten en afbeeldingen. Hang niet op elke muur één lijstje, maar zet ze allemaal tegen elkaar aan op de grond of hang ze in een ‘collage’ op de muur. Gecombineerde accessoires versterken elkaar. Het groeperen, bundelen en stapelen van een aantal losse spullen wekt de illusie van één fraai geheel. Als je daarentegen her en der wat objecten verspreidt, gaat dit effect verloren.

Creëer groepjes van je accessoires: op een oppervlak of aan de muurBeeld Creëer groepjes van je accessoires: op een oppervlak of aan de muur. 

Kleur bekennen

Blijft het onrustig in je ruimte? Kleur helpt om een eenheid te brengen in je accessoire-combinaties. Kies een kleur of een kleurenpalet – zoals pasteltinten – en plaats verschillende objecten in die kleur bij elkaar. Ook al zijn de spullen nog zo verschillend, het resultaat is een prachtig geheel. Probeer het maar eens! Een uitzondering op deze regel is wanneer je meer van hetzelfde combineert, zoals een aantal kussens of vazen. Die kun je prima in verschillende kleuren bij elkaar zetten, zonder bang te zijn dat het geheel druk of rommelig oogt.

Kies een kleurenpalet, of mix & match dezelfde producten in verschillende kleurenBeeld Kies een kleurenpalet of mix & match dezelfde producten in verschillende kleuren.

Gestylede nonchalance

Het is belangrijk dat je accessoires niet statisch ogen. Net zoals bij je kapsel moet je er veel moeite insteken om het er zo nonchalant mogelijk uit te laten zien. Vaak is het niet het mooist om al je spullen geforceerd naast elkaar op dezelfde hoogte neer te zetten. Speel ermee. Hang bijvoorbeeld objecten aan de muur of plaats accessoires op een krukje of kast. Een open wandrek of openvakkenkast is een goede basis om accessoires op uit te stallen. Etaleer je spullen op stijlvolle wijze en wissel boeken af met vazen, objecten en afbeeldingen. Op die manier krijgt de kast of de plank als geheel een decoratieve functie.

Gebruik een wandkast om je accessoires uit te stallen, mét gestylede nonchalanceBeeld Gebruik een wandkast om je accessoires uit te stallen mét gestylede nonchalance. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het stylen van woonaccessoires? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.