Onderhoud van kunststof tuinmeubelen

Op gepost door Renée IJzerman in Onderhoud

Om seizoen na seizoen van je kunststof tuinmeubelen te kunnen genieten, is regelmatig onderhoud geen overbodige luxe. Want hoewel kunststof goed bestand is tegen invloeden van buitenaf, kan het op termijn toch vuil of dof worden. In dit artikel geven we je de beste tips om ervoor te zorgen dat jouw kunststof tuinmeubelen ook volgend tuinseizoen weer in topconditie zijn. Let’s get started!

Nieuwe kunststof tuinmeubelen

Kunststof is een ideaal materiaal als basis voor tuinmeubelen. Het is sterk, leverbaar in oneindig veel kleuren en heeft weinig onderhoud nodig. Toch is het wel belangrijk dat je er af en toe aandacht aan besteedt. Spray nieuw gekochte tuinmeubelen van kunststof altijd in met een zogenaamde ‘protector spray’. Deze zorgt ervoor dat vuil en vocht minder gemakkelijk in het meubilair trekken.

Schoonmaken van kunststof

Kunststof tuinmeubelen zijn eenvoudig te onderhouden:

  • Maak ze schoon met een sopje van milde allesreiniger of soda en gebruik een zachte doek of borstel.
  • Zijn je tuinmeubelen een beetje dof geworden? Behandel ze dan in met een meubelwas of jojoba-olie. Hiermee haal je de kleur weer op en de kunststof is beschermd tegen weersinvloeden.

Einde tuinseizoen? Berg je tuinmeubelen op

Kunststof tuinmeubelen kunnen tegen een stootje, maar zijn in de winter toch het best af als ze ergen beschut kunnen staan. In principe kunnen de meubelen wel het hele jaar door buiten staan. Zorg er dan voor dat je tuinbanken en tuinstoelen schuin tegen de tuintafel laat leunen zodat de regen er gemakkelijk vanaf stroomt. Dan spoelt meteen het ergste vuil weg. Verwijder regelmatig de takken en bladeren van de meubels zodat schimmel geen kans krijgt.

De zitkuip van deze stoel is gemaakt van kunststof en verdient daarom wel de nodige aandacht.Beeld De zitkuip van deze stoel is gemaakt van kunststof en verdient daarom wel de nodige aandacht.

Do’s & don’ts

Dit zijn in een notendop de do’s & don’ts van het onderhoud van kunststof tuinmeubelen:

Do’s

+ Maak je meubelen minstens één keer per jaar schoon
+ Gebruik een sopje en een zachte borstel of doek
+ Berg je kunststof tuinmeubelen netjes op wanneer je ze een tijdje niet gebruikt

Don’ts

- Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen en grove borstels
- Gebruik geen hogedrukspuit, hiermee kunnen kleine scheurtjes ontstaan waar vuil zich in hecht

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het onderhoud van kunststof tuinmeubelen? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.