Onderhoud van metalen tuinmeubelen

Op gepost door Renée IJzerman in Onderhoud

Metalen tuinmeubelen zijn niet alleen prachtig om te zien, ze kunnen ook goed tegen weer en wind. Met een beetje liefde en aandacht houd je je metalen tuinmeubelen in topvorm. Bekijk onze tips en trucs voor mooie metalen tuinmeubelen.

Gegalvaniseerd metaal

Veel tuinmeubelen zijn gemaakt van zogenaamd gegalvaniseerd metaal. Hierbij wordt er een laagje zink over het metalen frame aangebracht om roesten tegen te gaan. Gegalvaniseerde meubelen zijn hierdoor heel goed beschermd tegen weersinvloeden en hebben weinig onderhoud nodig. Haal gewoon af en toe een doekje of zachte borstel over je tuinmeubelen en genieten maar!

Tuinmeubelen van gegalvaniseerd metaal, zoals deze tuinstoellen van HAY, zijn super eenvoudig te onderhouden

Beeld Tuinmeubelen van gegalvaniseerd metaal zijn super eenvoudig te onderhouden.

Gepoedercoat metaal

Ook gepoedercoate stalen tuinmeubelen hebben niet veel onderhoud nodig. Het aluminium of metalen frame van deze meubelen is bedekt met een coating die bestaat uit poeder. Deze voorkomt de aanhechting van vocht en vuil waardoor van doorroesten geen sprake is. Een simpel sopje met allesreiniger of vloeibare zeep is genoeg om deze meubelen mooi te houden. Wel kunnen er door kleine krasjes in het oppervlak roestvlekken ontstaan. Geen zorgen, die kun je bijwerken met een lakstift. Deze stift kun je kopen bij diverse tuincentra.

Een poedercoating beschermt metalen tuinmeubelen tegen invloeden van buitenaf

Beeld Een poedercoating beschermt metalen tuinmeubelen tegen invloeden van buitenaf.

Aluminium tuinmeubelen

Tot slot zijn er ook diverse tuinmeubelen gemaakt van aluminium. Aluminium tuinstoelen zijn ook gemakkelijk schoon te houden: neem ze regelmatig af met een doekje om te voorkomen dat vuil zich hecht en gebruik, indien nodig, een milde allesreiniger. Door de UV-stralen van de zon kan aluminium tuinmeubilair een beetje dof worden. Om dit te voorkomen smeer je het meubel in met aluminiumwax, ‘metal protector’ of polisher.

Aluminium is lekker licht en verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren, zoals bovenstaande groene set van Fast

Beeld Aluminium is lekker licht en verkrijgbaar in allerlei mooie kleuren, zoals bovenstaande groene set van Fast.

Meer weten over onderhoud van metalen meubelen? Lees dan Metalen en stalen in je interieur’.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het onderhoud van metalen tuinmeubelen? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.