Persbericht - Amsterdam - 7 april 2020

Flinders start jaarlijks prijzengala voor duurzaam design

Flinders heeft een nieuwe designwedstrijd in het leven geroepen. Met de organisatie van de Sustainable Interior Design Awards biedt het bedrijf een podium voor vernieuwend en duurzaam design dat een positieve impact heeft op mens en milieu. Eigen Huis & Interieur (EH&I) is de mediapartner van het evenement.

De Sustainable Interior Design Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor de meest vooruitstrevende en duurzame designproducten en het meest vooruitstrevende en duurzame designmerk. Met de wedstrijd nodigt de organisatie merken uit binnen- en buitenland uit om een duurzaam product of merk aan te dragen binnen het home & living segment. Een internationale vakjury beoordeelt wie de finalisten en de winnaar van de awards worden. Flinders is de initiatiefnemer van deze awards.

Er zijn twee soorten awards: de Sustainable Product Awards en de Sustainable Brand Awards. De Sustainable Product Awards bestaan uit de prijzen voor vernieuwende en duurzame home & living designproducten die in 2019 en 2020 op de markt zijn gebracht en momenteel te koop zijn. Hierbinnen maakt het bedrijf onderscheid in meubels, verlichting en accessoires. De Sustainable Brand Awards is de prijs voor het meest vernieuwende en duurzame home & living merk van 2020. Aanmelden kan tot en met 30 juni 2020. Vervolgens zal een vakjury drie genomineerden selecteren per categorie en de winnaars vaststellen. De jury bestaat uit José Molenaar (hoofdredactrice EH&I), Peter van de Water (ontwerper) en Walther Ploos van Amstel (professor logistiek). Op 21 augustus worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de awardshow in Zaandam. 

Flinders heeft een model ontwikkeld waarmee de duurzaamheid van een designproduct of -merk kan worden vastgesteld. Het model neemt een zestal criteria van duurzaamheid in ogenschouw waaronder materiaalgebruik, productieproces en recyclebaarheid. Het model is gebaseerd op de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (sustainable development goals = sdg’s) van de Verenigde Naties (UNESCO, 2015). Deze sdg’s zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. 

Over Flinders

Flinders is een woonwinkel waar consumenten en bedrijven voor meer dan 36.000 designproducten terechtkunnen. Het bedrijf heeft webshops in Nederland en België, een projectafdeling (Flinders Projects), een woonwinkel in Zaandam, een designstudio in Gent en een café in Groningen. Flinders is in 2019 verkozen tot de winnaar van de Shopping Awards in de categorie Home & Living. Bij het bedrijf werken momenteel 120 medewerkers.

- Einde persbericht -

Flinders BV | Geert-Jan Smits, CEO | Tel 06 – 81287566, geertjan.smits@flinders.nl

Aanmelden

Aanmelden voor één van de awards kan tot en met 30 juni 2020 via deze pagina.

Website

Meer informatie over de Sustainable Interior Design Awards vind je op deze pagina of door de pdf te downloaden.

Sustainable Product Evaluation Model 

Met het door Flinders ontwikkelde Sustainable Product Evaluation Model nemen we een zestal criteria van duurzaamheid onder de loep. Het model is gebaseerd op de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (sustainable development goals = SDA's) van de Verenigde Naties (UNESCO, 2015). Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Download hier het Sustainable Product Evaluation Model in het Nederlands.  
Download here the Sustainable Product Evaluation Model in English. 

Sustainable Product Evaluation Model