Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.2
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 49 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 49 producten Terug naar boven

Over Mater Design

Het Deense designlabel Mater Design is in 2006 in Kopenhagen opgericht door Henrik Marstrand. Het woord ‘Mater’ betekent ‘moeder’ in het Latijns en staat bij Mater Design voor Moeder Aarde. Samen met getalenteerde ambachtslieden en ontwerpers streeft Mater Design ernaar de negatieve impact op de aarde te minimaliseren door onder andere de duurzame productiecriteria van de Verenigde Naties op te volgen. De meubels en verlichting van Mater Design zijn gemaakt van hoogwaardige en gerecyclede materialen zoals FSC-gecertificeerd hout, leer, metaalafval en natuurlijke vezels. Met het gebruik van deze materialen hoopt Mater Design de consument te inspireren en hun producten te koesteren. De samenwerkingen tussen getalenteerde ontwerpers en ambachtslieden en de keuze voor bijzondere materialen zorgen voor een collectie met strakke lijnen en fijne details die ingetogen én toch bijzonder is.

Mater Design is goed voor mens en planeet

Mater betekent ‘moeder’ in het Latijn en staat bij Mater Design voor Moeder Aarde. De naam herinnert hen er dagelijks aan om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Zij weten als geen ander hoe bepaalde ontwerpprocessen zware gevolgen kunnen hebben voor het milieu. Daarom kozen ze er bij Mater Design voor om samen te werken met kleinschalige ambachtslieden in Denemarken en India. Zo werkt Mater Design samen met vakmensen die met de uitgestorven zandgiettechniek metaalafval kunnen upcyclen en werken ze in het thuisland Denemarken met een bedrijf dat gebruikte visnetten omtovert tot gehard plastic. Zo hoopt Mater Design de nadelige sociale- en milieueffecten te minimaliseren en bij te dragen aan een betere wereld.

Mater Design bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Mater Design. Dat betekent dat wij alle producten van Mater Design kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Mater Design. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Mater Design veilig en vertrouwd online bestelt.