Persbericht - Zaandam - 17 augustus 2020

Nominaties bekend eerste editie duurzame designwedstrijd

Read the press release in English.

Wat zijn de mooiste en meest duurzame designproducten van dit moment? Vandaag zijn de nominaties voor de Sustainable Interior Design Awards door de jury bekend gemaakt. Meer dan 30 designlabels en ontwerpstudio’s deden 44 inzendingen van het meest duurzame merk en de meest duurzame producten die in 2019 en 2020 op de markt zijn gebracht. De woonproducten zijn ook daadwerkelijk voor de Nederlandse consument te koop.

“Het was geen eenvoudige opgave om op basis van de inzendingen telkens tot drie genomineerden te komen’’, aldus jurylid Peter van de Water. De kwaliteit van de producten is bijzonder hoog. Er werd goed gescoord op diverse aspecten waaronder productieproces, materiaalgebruik, einde levensduurmanagement en logistiek. Uiteindelijk maken twaalf genomineerden in vier categorieën kans op het winnen van de felbegeerde awards. “De genomineerden lopen stuk voor stuk voorop op het gebied van duurzaamheid en aandacht voor de mens, het milieu en de maatschappij”, aldus een enthousiaste Van de Water. Hieronder staat de lijst met genomineerden genoteerd op alfabetische volgorde. 

Categorie: Brand Awards

Categorie: Product Awards - Furniture

Categorie: Product Awards - Lighting

Categorie: Product Awards - Accessories

Digitale prijsuitreiking Sustainable Interior Design Awards

De aanmeldingen zijn op maandag 10 augustus door een vakkundige jury beoordeeld. Deze jury bestaat uit José Molenaar (hoofdredactrice EH&I), Peter van de Water (ontwerper) en Walther Ploos van Amstel (lector Citylogistiek). De vier winnaars maakt de organisatie bekend tijdens de digitale awardshow op vrijdag 21 augustus om 17:00 uur. De video van de uitreiking is te vinden op het YouTube-kanaal van Flinders.

Podium voor duurzaam design

De Sustainable Interior Design Awards zijn de jaarlijkse prijzen voor de meest vooruitstrevende en duurzame designproducten en het meest vooruitstrevende en duurzame designmerk. Met de wedstrijd nodigt de organisatie merken en designstudio’s uit binnen- en buitenland uit om een duurzaam product of merk aan te dragen binnen het home & living segment. De organisatie heeft zich ten doel gesteld om de ontwikkeling van duurzame producten te stimuleren die een leven lang meegaan en goed zijn voor mens en milieu.

Video jurydag Sustainable Interior Design Awards - 10 augustus 2020

 

- Einde persbericht -

Read the press release in English.

Woonwinkel Flinders is de initiatiefnemer van deze awards
Geert-Jan Smits (T) 06 – 81287566 (E) geertjan.smits@flinders.nl 
Website Sustainable Interior Design Awards
Alles over het Sustainable Product Evaluation Model (Flinders, 2020) 

Alle genomineerden van één van de vier Sustainable Interior Design Awards vind je hieronder per categorie:

Genomineerden voor de Brand Awards

Genomineerden voor de Brand Awards

Genomineerden voor de Product Awards – Furniture

Genomineerden voor de Product Awards – Furniture

Genomineerden voor de Product Awards – Lighting

Genomineerden voor de Product Awards – Lighting

Genomineerden voor de Product Awards – Accessories

Genomineerden voor de Product Awards – Accessories