Louis Poulsen Panthella

De Louis Poulsen Panthella collectie bestaat uit een aantal prachtexemplaren. Maar waar komt de inspiratie vandaan voor deze collectie? Nou, dat zit zo! De lampen zijn ontworpen door Verner Panton. Het belangrijkste doel van zijn werk is om mensen te stimuleren om hun verbeelding te gebruiken. Het uiteindelijke doel is dat zowel de voet als de kap het licht reflecteren. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Louis Poulsen Panthella tafellamp. Door de slanke, uitgebalanceerde vormen van deze lamp vormt hij een aanwinst voor elke kamer. Wel makkelijk, een lamp die zich eigenlijk overal thuis voelt en zich aan elke omgeving aanpast. Let wel op, want in de buitenlucht vindt deze lamp niet heel prettig. Net zoals dat wij eigenlijk negen van de tien keer het typische koude Hollandse weertje ook niets vinden. 

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-6 van 6 producten Sorteren op 1-6 van 6 producten Terug naar boven

Louis Poulsen: van wijnimporteur tot meesterverlichter

Het verhaal van designmerk Louis Poulsen begint al in 1874. In dat jaar begon Ludvig R. Poulsen een bedrijfje dat wijn importeerde. Helaas niet met veel succes, want het bedrijf stopte na vier jaar. Voor zijn tweede ondernemingspoging, een gereedschapswinkel, huurde Ludvig R. Poulsen zijn neefje Louis in. Hij werd later de naamgever van het verlichtingsmerk dat in 1924 van de grond kwam dankzij een samenwerking met ontwerper Poul Henningsen. Hij ontwierp de allereerste en inmiddels wereldberoemde PH-lamp, en daarmee was de eerste Louis Poulsen hanglamp een feit. Vanaf dat moment is het merk Louis Poulsen niet meer weg te denken uit de wereld van designverlichting en Deens design. Het merk staat voor comfort, functie en ambiance, kenmerken die je bijvoorbeeld terugziet in de Louis Poulsen tafellampen en vloerlampen.

De Louis Poulsen Panthella

Aangezien Louis Poulsen al meer dan honderd jaar bestaat, heeft het merk verschillende klassiekers in het assortiment. Een van de vele voorbeelden is de Panthella tafellamp. Deze is in 1971 ontworpen door Verner Panton. De organische vorm van de tafellamp is kenmerkend voor zijn stijl. Met dit model wilde Verner Panton een lamp ontwerpen waarvan zowel de voet als de kap als een reflector dienen. Door kunststof te gebruiken, heeft hij het effect inderdaad weten te behalen. De lamp geeft dus zowel direct als diffuus licht, een heel mooi en praktisch effect. In de jaren 70 kwam deze lamp in vele verschillende kleuren uit. Tegenwoordig heb je ook de keuze uit de Panthella mini of de Panthella portable. Deze vrolijke Panthella lampjes zijn te bestellen in alle kleuren van de regenboog. Lees hier meer over de oplaadbare lampen trend!

Louis Poulsen Panthella bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Louis Poulsen. Dat betekent dat wij elk product uit de Louis Poulsen Panthella serie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie van Louis Poulsen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of  contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit de Louis Poulsen Panthella collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.