De ontwikkeling van Peter J. Lassen

Peter J. Lassen is opgegroeid in een gezin met acht kinderen op het platteland net buiten Hillerød. Het gezin was conservatief en stond voor traditionele waarden. Ondanks dat had Peter J. Lassen een creatieve en speelse benadering van het leven. Hij had een warm en informeel karakter met humor. Omdat de familie het niet kon veroorloven om nog meer school te betalen, ging Peter J. Lassen na de middelbare school bij de Deense marine waar hij werd opgeleid tot officier. Na vijf jaar in dienst te hebben gezeten, ging hij werken voor de meubelfabriek Fritz Hansen wat van zijn schoonvader was. Hij kreeg de rechten op het 60x60 plankconcept dat hij had ontwikkeld mee toen hij daar wegging. Dit vormde voor hem de basis om Montana te ontwikkelen wat in 1982 werkelijkheid werd.  

Peter J. Lassen voor Montana

Montana is het Deense woord voor monteren of ook wel samenstellen. Het is dan ook niet voor niks dat dit designlabel een kastensysteem heeft ontwikkeld wat wereldberoemd is. Volgens Peter J. Lassen heeft iedereen van ons behoefte aan de vrijheid en van nature het verlangen om persoonlijke ruimtes te creëren. Hij wilde dan ook bij het creëren van opslagoplossingen dat gebruikers hun eigen verbeelding gebruikte om zo een groter gevoel van eigen waarde te ontwikkelen. Het zorgde ervoor dat elke gebruiker het gevoel van vrijheid en identiteit krijgt volgens Peter J. Lassen. Hij zag Montana dan ook als een bedrijf wat kansen biedt in plaats van oplossingen. Montana heeft daarnaast ook veel geïnvesteerd in milieuvriendelijke technologieën.

Peter J. Lassen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten Peter J. Lassen. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Peter J. Lassen en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.