Kleurtrend: Kobaltblauw

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

De kleur kobaltblauw is helemaal van deze tijd. Maar waar staat de kleur kobaltblauw voor? Kobaltblauw is een koele, rijke en redelijk felle trendkleur die bij uitstek toch zorgt voor zowel balans als rust in huis. Deze middenblauwe kleur is een pigment met logischerwijs een intens blauwe kleur. Naast kalmte, vertrouwen en ontspanning staat de blauwtint voor pracht, ambitie en actie. Kortom, een kleur waar je mee thuis kunt komen en we laten je zien hoe je deze koningsblauwe kleur in huis haalt.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

De kleur kobaltblauw in je interieur

Van een mix van woonaccessoires in een kobaltblauw jasje tot een zacht vloerkleed in de kleur kobalt: deze excentrieke kleur kun je op veel manieren stylen in je interieur. Juist door het rustgevende, kalmerende en ontspannen karakter is de kleur ideaal voor ruimtes als de slaapkamer en werkkamer. Eén ding is zeker: met deze kobaltblauwe producten breng je jouw interieur in een handomdraai tot leven. Je kunt binnen ook perfect met buiten verbinden door deze kleur terug te laten komen in je tuin of op je balkon met bijvoorbeeld fauteuils en tafellampen.

Welke kleuren passen bij kobaltblauw?

Kobaltblauw is voor sommigen misschien een heel gewaagde kleur om toe te passen in huis. Toch kun je deze blauwtint goed combineren met andere kleuren. Maar hoe doe je dat? En welke kleur past nou perfect bij kobaltblauw? Kobaltblauw is een koele kleur en past dus mooi bij warme kleuren als mosterdgeel of terracotta. Om het totaalplaatje rustiger te houden, kun je spelen met bijvoorbeeld beige in allerlei tinten of iets tussen wit en geel in: crème. Door er messing accenten aan toe te voegen, geef je deze uitgesproken kleur een luxere uitstraling.

inspiratiefoto met

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de kleurtrend kobaltblauw? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.