Zo breng je het fijne buitengevoel naar binnen

Op gepost door Pauline van Dongen in Indeling en styling

De bomen kleuren groen en de eerste voorjaarsbloemen staan in bloei. Als de lente eenmaal aangebroken is, verplaatsen we onze dagelijkse bezigheden langzaam weer van binnen naar buiten. We zetten de ramen en (tuin)deuren steeds vaker open, eten buiten en genieten van de fijne avondzon. Geleidelijk versmelt binnen met buiten. Maar hoe brengen we het fijne buitengevoel ook naar binnen? We geven je drie tips om in huis direct aan de slag te gaan met bloemen en planten.

Tip 1: haal sfeermakers in huis

De meest eenvoudige manier om een beetje kleur van buiten naar binnen te halen is om te werken met verse bloemen en planten. Pluk een veldboeket en stileer het in een mooie, grote vaas op de eettafel of knip enkele bloemen uit je tuin en zet deze in een setje vaasjes in de kast of op het dressoir. De keuken kun je natuurlijk ook opfleuren met wat verse kruidenplantjes zoals basilicum, tijm of rozemarijn. Als je ze goed verzorgt, kun je er wel een paar maanden mee vooruit tijdens het koken. Ben je minder handig met verse kruiden? Kies dan voor een gedroogde variant. De fijne kleuren én geuren van buiten haal je op deze laagdrempelige manier je huiskamer of keuken in.

Tip 2: zet planten in potten neer

Vind je bloemen mooi, maar ga je liever voor meer blijvend groen in huis? Kies dan voor enkele binnenplanten. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om planten tot zijn recht te laten komen in een interieur. Met een prachtige pot en een dito plant tover je dat saaie hoekje in je woon- of slaapkamer gemakkelijk om tot een oase van groen. Of ga bijvoorbeeld voor een mediterrane stijl en zet een verscheidenheid aan potten met planten in diverse materialen en vormen op je traptreden. Hiermee creëer je in een handomdraai een speelse sfeer in je woning. Pak je het liever wat strakker aan? Diverse stijlvolle plantenbakken of bloempothouders op pootjes (of op een standaard) zijn perfect te combineren en staan fantastisch in ieder interieur. Houd je het liever wat ruimtelijker? Laat dan je oog vallen op een of meerdere planthangers voor aan de wand of het plafond.

Beeld Door te spelen met planten en potten in verschillende groottes ontstaat een speelse mix in je woning.

Tip 3: voeg groene kunst toe

Heb je absoluut geen groene vingers, maar wil je toch graag wat meer groen binnenshuis? Denk dan eens aan kunstbeplanting. Het komt misschien niet meteen in je gedachte op, maar kunstbeplanting is er in alle soorten en maten én (mits je voor kwaliteit kiest) niet van echt te onderscheiden. Deze groene kunst misstaat in geen enkele ruimte en is er in alle soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een compacte Bonsai of ga de hoogte in met een prachtige Monstera. Kunstbeplanting is tevens dé ideale uitkomst voor ruimtes met weinig lichtinval.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe je het fijne buitengevoel naar binnen brengt? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Pauline van Dongen

Over de auteur

Pauline van Dongen

Pauline woont in een huis uit de 16e eeuw binnen de historische stadskern van Geertruidenberg. Naast haar baan als CRM Marketeer heeft ze een passie voor interieur(inrichting) en fotografie.