Jasper Morrison

De Britse Jasper Morrison is een bekende ontwerper voor merken zoals Vitra, Flos, Magis en Alessi. Een rijtje namen waar hij trots op kan zijn. Zijn naam is al jarenlang erg bekend in de designwereld en zijn ontwerpen groeien uit tot ware bestsellers. Een bekend voorbeeld hiervan is de veelzijdige Glo-Ball lampencollectie voor Flos. Deze serie bestaat uit onder meer vloerlampen en hanglampen met allemaal een ronde vorm. Jasper Morrison heeft zijn eigen designbureau in zowel Londen als Parijs. Naast actief te zijn in de interieurbranche, heeft hij ook zijn steentje mogen bijdragen aan de vormgeving van de trams in Hannover.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 119 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 119 producten Terug naar boven

Het verhaal achter Jasper Morrison

In 1959 zag Jasper Morrison het levenslicht in Londen. Hij studeerde Design aan de Kingston Polytechnic Design School en rondde deze studie in 1982 af. Daarna besloot hij een master te volgen op het Londense Royal College of Art. Deze wist hij in 1985 met succes af te ronden. Nadat hij deze studies heeft gevolgd en afgerond, besloot hij zijn eigen ontwerpbureau op te richten. Met al zijn kennis, ervaring en creativiteit ontwerpt hij ondertussen voor de meest bekende designmerken. Hij weet out of the box te denken en onderscheidt zich hiermee van andere ontwerpers. Zo is hij niet voor niets één van de succesvolste ontwerpers als het gaat om industrieel design.

Jasper Morrison en zijn stijl

Het valt op dat de ontwerpen van Jasper Morrison vaak klassiek, sober en altijd goed in verhouding zijn. Hij gaat op een minimalistische en rationele wijze te werk. Dit is ook terug te zien in zijn ontwerpen, want drukke prints en tierelantijnen zonder functie zal je bij hem niet snel tegenkomen. Een ander kenmerkend aspect van de stijl van Jasper Morrison is dat zijn werk een grote variëteit aan productgroepen kent. Van meubels tot lampen en van elektra tot servies. We kunnen eigenlijk wel zeggen dat hij van bijna alle markten thuis is. En dat op een simplistische en stijlvolle manier. De uitdrukking ‘less is more’ past daarom ook perfect bij zijn ontwerpstijl.

Jasper Morrison bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Serener. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Jasper Morrison en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.