hero image

Nendo

Nendo is een Japans designlabel opgericht door Oki Sato. Het is een designmerk dat eenvoudige en minimalistische producten ontwerpt voor verschillende merken. Bekende merken waarvoor Nendo werkt, zijn FlosKartell, Foscarini en Fritz Hansen. Het werk van Nendo is diverse malen in de prijzen gevallen. Zo ontving Oki Sato de Industrial Designer Award bij de Design Anthology Awards in Hong Kong in 2019. Op dit moment is de leiding van Nendo in handen van Sato Oki, Ito Akihiro en Hama Takaaki. In 2015 had het bedrijf dertig ontwerpers in dienst die ieder meer dan honderd producten voor negentien merken per jaar ontwierpen. Onderstaand vind je een greep uit de collectie van Nendo.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-12 van 12 producten Sorteren op 1-12 van 12 producten Terug naar boven

Hoe Nendo ontstond

Nendo is opgericht door de Japanse Oki Sato. Hij is in 1977 geboren in Toronto in Canada waarna hij verhuisde naar Japan. Hij studeerde in 2002 af aan de Wasede University in Tokyo met een master in architectuur. In datzelfde jaar richtte hij Nendo op. Nendo is het Japanse woord voor playdoh of klei en staat bekend om zijn eenvoudige en minimalistische ontwerp met invloeden vanuit Japan en Scandinavië. Het eerste kantoor werd geopend in Tokyo en in 2005 volgde er een tweede kantoor in Milaan. In 2003 had Nendo haar eerst tentoonstelling in Milaan en Tokyo. Nendo werkt wereldwijd aan ontwerpprojecten voor verschillende merken.

Nendo x Fritz Hansen

Nendo ontwerpt onder andere voor het Deense merk Fritz Hansen. Een bekend ontwerp van Nendo is de N01 stoel. De stoel bestaat uit 23 losse stukken van hout en houtfineer en is verkrijgbaar in drie verschillende varianten. Het ontwerp is een combinatie van de Deense en Japanse esthetiek en zuiverheid. De stoel haalt de natuur in huis en is de ideale plek voor ontspanning. Voor dit ontwerp heeft Nendo de ELLE Deco International Design Award gewonnen in 2019. Een vervolg hierop is het recente werk van Nendo: de N02 Recycle stoel. De opdracht was om een ontwerp te maken dat past binnen een circulaire economie waarin afvalstoffen kunnen worden teruggebracht voor de nieuwe productlijn. De stoel is gemaakt van gerecycled plastic wat opnieuw gerecycled kan worden.

Nendo bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Nendo. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Nendo en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.