Patricia Urquiola (Kartell en Foscarini)

Patricia Urquiola heeft met verschillende designers samengewerkt voor verschillende merken. Zo werkt zij samen met Kartell, Flos en Foscarini. Enkele bekende ontwerpen van Urquiola zijn de Frilly eetkamerstoel en de T-Table salontafel voor Kartell en de Caboche hanglamp voor Foscarini.

Sorteren op

1-41 van 41 producten

Patricia Urquiola en design labels

Speciaal voor EMU ontwierp Patricia Urquiola de prachtige klassieker Re-Trouve. En voor Kartell in 2013 de Comback Chair. Maar ze werkt momenteel praktisch voor elk zichzelf respecterend design label in de wereld: Driade, Kartell, EMU, Moroso, Flos, Foscarini, Molteni, B7B Italia en Kettal. je vraagt je af waar ze de tijd vandaan haalt om al die ontwerpen in zo'n korte tijd af te leveren.

 

Patricia Urquiola: een korte biografie

Patricia Urquiola werd geboren in Spanje en nu woont nu in Milaan. Zij studeerde aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit van Madrid. Van 1990 tot 1992 was zij assistent bij cursussen gehouden door Achille Castiglioni. Tussen 1990 en 1996 werkte ze voor de ontwikkeling van nieuwe producten in een studio van De Padova en met Vico Magistretti ontwiep ze diverse producten. Van 1993 tot 1996 had ze een gedeelde praktijk met de architecten Renzio en Ramerino en hield ze zich bezig met architectonische vormgeving, showrooms, restaurants en franchising.

In 1996 werd Patricia Urquiola hoofd van de Lissoni Associati ontwerpgroep, die voor Alessi, Flos, Artelano, Boffi, Cappellini, Cassina, Kartell, en anderen ontwerpt. Tegelijkertijd, ontwerpt ze onder eigen naam voor B & B Italia, Bosa, De Vecchi, Fasem, Kartell, Liv'it, MDF Italia, Molteni, Moroso en Tronconi. Zo Urquiola heeft veel bijgedragen aan de B & B Italia Outdoor collectie.

In 2001 was Urquiola voorzitter van de jury voor de 19e Cdim Design Award en was zij docent aan de Domus Academy. In de afgelopen jaren heeft ze tal van onderscheidingen ontvangen, waaronder de A & W Designer van het Jaar Award en de Designprijs Keulen. Momenteel is ze vooral bezig in haar eigen studio in Milaan op het gebied van design, tentoonstellingen, art direction en architectuur. We kunnen nog veel prachtige dingen van Urquiola verwachten de komende jaren, want ze is nog lang niet uitgewerkt!

Naar boven