Ronan & Erwan Bouroullec

De gebroeders Ronan & Erwan Bouroullec vormen een succesvol ontwerpersduo. Ronan & Erwan Bouroullec ontwerpen onder andere voor Hay, Vitra, Kartell, Flos verlichting en Magis. Daarnaast werken ze samen aan architectonische projecten. De broers wonen en werken in Parijs.

Achtergrond van Ronan & Erwan Bouroullec

Ronan Bouroullec (1971) en Erwan Bouroullec (1976) zijn twee Franse broers. Beide hebben een kunstopleiding afgerond. Sinds 1999 werken ze samen, en beslist niet onverdienstelijk. Hun focus ligt op producten voor in huis, maar ook voor kantoren hebben Ronan & Erwan Bouroullec meubelen geconstrueerd. Bekende ontwerpen van de Bouroullecs zijn onder andere de Hay Copenhague collectie, de Vitra Corniches kast en de Vitra Alcove Plume bank.

Het verhaal van Hay Palissade

Achter de lancering van de Hay Palissade collectie ging een hele studie vooraf. Het welbekende ontwerpersduo Ronan en Erwin Bouroullec hebben maar liefst twee jaar gedaan over de ontwikkeling van deze prachtige tuinmeubelencollectie. Het resultaat mag er wezen! Daarom is deze collectie ook niet voor niets één van de mooiste binnen het assortiment van Flinders. Maak je borst maar nat als je niet goed in kiezen bent. Deze tuincollectie van Hay bestaat namelijk maar liefst uit dertien varianten. Door het gebruik van gepoedercoat staal zijn alle tuinmeubelen stuk voor stuk hartstikke licht, stevig en duurzaam. Het maakt eigenlijk niet uit waarvoor je kiest, want elk tuinmeubel is een aanwinst voor je tuin of terras. 

Sorteren op

1-100 van 106 producten

Prijzen van Ronan & Erwan Bouroullec

Ronan & Erwan Bouroullec zijn meermaals bekroond. De Grand Prix du Design van Paris kregen ze in 1998. In 1999 ontvingen ze de New Designer Award tijdens de International Furniture Fair in New York. De broers werden in 2002 tot designers van het jaar bekroond op de Salon du Meuble in Parijs. In 2003 werden ze verkozen tot designers van het jaar door ELLE Decoration in Japan. De producten van Ronan & Erwan Bouroullec zijn veelvuldig opgenomen in museale collecties, zoals het Design Museum in London, Centre Pompidou in Parijs, MoMa in New York en het Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

Flinders klanten beoordelen de producten van Ronan & Erwan Bouroullec gemiddeld met 5 van de 5 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 18 beoordelingen.

Naar boven