Verner Panton

Verner Panton is een Deense meubelontwerper die wereldwijd als een van de belangrijkste designiconen beschouwd wordt. Hij studeerde architectuur aan de Royal Danish Academy of Fine Arts in Kopenhagen. Na zijn afstuderen ging hij in de leer bij de Deense ontwerper Arne Jacobsen. Vervolgens richtte hij zijn eigen architectuur- en ontwerpbedrijf op. Panton ontwierp prachtige zitmeubels en lampen voor onder andere &Tradition en Vitra. Ook ontwierp hij textiel zoals kussens. Kenmerkend voor het werk van Verner Panton zijn de extravagante geometrische vormen die hij creëert en zijn gebruik van kunststof en sterke, felle kleuren. Deze eigenschappen zie je ook terug in zijn ontwerpen die je in de collectie van Flinders vindt.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.2
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 78 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 78 producten Terug naar boven

De Vitra Panton stoel van Verner Panton

Het meest bekende product van Verner Panton is zijn Panton stoel die hij in 1960 ontwierp voor Vitra. Bijzonder aan de Panton stoel is dat hij geheel uit één stuk bestaat. Dat was daarvoor nog nooit vertoond bij een stoel van kunststof. Bovendien is de bijzondere S-vorm spraakmakend. Ondanks dat de Panton stoel geen achterpoten heeft, zit hij toch comfortabel. Dit is te danken aan het flexibele materiaal van de constructie. Deze Panton stoel van Vitra is een echte designklassieker die opgenomen is in talloze museale collecties en belangwekkende publicaties. Hij staat symbool voor de tijdsgeest van de jaren 60 en Scandinavisch design en is tegelijkertijd ook nu nog erg populair. De Panton stoel wordt nog steeds uitgegeven door het Zwitserse merk Vitra.

Verner Panton bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Verner Panton. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Verner Panton en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.