Naar boven

Kinderkamertrends voor 2020

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
Om een hippe kinderkamer te creëren, lichten we een drietal trends uit speciaal voor een baby, dreumes en kleuter. In zo'n ruimte draait het uiteindelijk om één ding: het moet voor hem of haar een fijne, vertrouwde en unieke plek zijn om te slapen, spelen en lachen. Dit bereik je door een persoonlijke sfeer toe te voegen. Door een trend of thema toe te passen, ontstaat er eenheid in de kinderkamer. Met behang, muurverf of muurstickers geef je een kinderkamer eenvoudig een metamorfose. Een vloerkleed en enkele accessoires maken een kinderkamer helemaal af. Deze drie kinderkamertrends geven inspiratie voor de ultieme droomkamer van een kind.

Kinderkamertrend 1: Sweet dreams

Door te kiezen voor natuurlijke materialen als hout, wol en katoen kom je tot een een kinderkamer die een oase van rust uitstraalt. Naast deze materialen kenmerken de producten in deze trend zich met name door toegankelijke kleuren als wit en beige en pastelkleuren als lichtroze of -blauw. Om deze ruimte toch een speels karakter te geven, kies je voor één of meerdere print(s) in de producten die een lach op het gezicht van een kind toveren. Zo'n print vind je bijvoorbeeld in een vloerkleed, dekbedovertrek of behang. Zo komt de trend sweet dreams meer tot leven en nog beter tot haar recht in een kinderkamer.

Wandtrends in de stijl van deze kinderkamertrend

Een kind is meestal snel afgeleid en daarom draagt een prikkelarme kinderkamer bij aan een goede nachtrust. Als je ervoor kiest om een kinderkamer helemaal wit te verven, kan deze ruimte statisch en kil ogen. Je kunt een kinderkamer net wat meer warmte geven door te kiezen voor kleuren als lichtroze en zandkleurige tinten. Kinderen zijn gek op printjes en zoals eerder gezegd passen deze goed in de trend sweet dreams thuis. Naast deze kleuren mix je dit perfect met behang in een bepaald thema. Gaat jouw kind voor zwanen, fruit of confetti?

Kinderkamertrend 2: Stoere speelsheid

Klinkt een stoere kinderkamer met een speels karakter als muziek in de oren voor jouw kind? Dan kun je de kinderkamer onderdompelen in de producten die bij de kinderkamertrend stoere speelsheid passen. Deze trend typeert zich met name door de kleur grijs in verschillende tinten, meubels die graag op de voorgrond aanwezig zijn voor een perfecte basis en de materialen metaal en hout. Om de warmte in deze ruimte niet uit het oog te verliezen, leent het materiaal wol zich hier uitstekend voor om aan de mix in materialen toe te voegen. Naar welke producten gaat jouw voorkeur uit?

Wandtrends in de stijl van deze kinderkamertrend

In deze kinderkamertrend voeren uiteenlopende vergrijsde tinten de boventoon en door hiermee te spelen kun je toch een speels contrast creëren. Je maakt het geheel nog spannender door te kiezen voor behangetjes die deze kleuren bevatten in combinatie met bijvoorbeeld een grafische print, ballonnen en dieren. Met de onderstaande verf en het behang voeg je gegarandeerd de stoere speelsheid toe aan een ruimte voor je kind. Aan jou de keuze of je kiest voor één grijstint of hierin speelt en daar mogelijk nog een wand met behang aan toevoegt.

Kinderkamertrend 3: Weelderige jungle

In een jungle mogen uiteraard geen dieren ontbreken. En dat geldt ook voor deze kinderkamertrend. Je creëert een weelderige jungle door te spelen met producten in de vorm van dieren. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed, loopwagen of wandlamp. Naast dat kinderen het als gezellig ervaren met één of meerdere dier(en) in hun kinderkamer, prikkelt het ook de fantasie van een kind en zal hij of zij de dag elke keer blij beginnen. Dat wil jij toch ook? We zien in deze trend vooral producten met uitbundige kleuren, materialen die het natuurlijke karakter uit de jungle bevorderen en tijdloze grote meubels in de basis.

Wandtrends in de stijl van deze kinderkamertrend

Behang met dieren staat centraal in deze kinderkamertrend. Een aap, een beer of een tijger: geen enkel dier of een mix hierin is te gek op het behang voor kinderen. Vrolijke prints maken er elke dag weer een feestje van voor een kind op of buiten zijn of haar kinderkamer. Je brengt het totaalplaatje in deze ruimte perfect in balans door te kiezen voor in het oog springende kleuren die ook weer terugkomen in het behang. We hebben een mix voor je samengesteld in verfkleuren en behang die helemaal thuishoort in de kinderkamertrend weelderige jungle.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de kinderkamertrends voor 2020? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.