Woontrend: speelhoek creëren in de woonkamer

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
In een gezin met jonge kinderen ontkom je niet aan een speelhoek in de woonkamer. Kinderen zijn het liefst bij je in de buurt en andersom houd je als ouder graag een oogje in het zeil. Daarom is de woonkamer bij uitstek een plek om een speelhoek te creëren. Hoe doe je dit op een stijlvolle manier? Kies voor kleuren, materialen en vormen die passen bij je interieur en gebruik deze eigenschappen als basis om een kinderspeelhoek in te richten. Als je deze stijlelementen in grote lijnen terug laat komen in de speelhoek, ontstaat er zowel eenheid als rust. Op deze manier past de kinderspeelhoek ook perfect in het geheel van de woonkamer.
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze woontrend

Een kindertafel met bijpassende kinderstoelen vormen samen de basis voor een speelhoek waar een kind eindeloos kan spelen en leren. Om een echt eigen plekje te maken, kun je er een vloerkleed onderleggen om deze speelhoek af te bakenen. Dit zorgt er ook voor dat je de kindermeubels eenvoudig los in de ruimte kunt neerzetten. Met fantasievol speelgoed en stijlvolle opbergers zorg je ervoor dat kinderen continu worden uitgedaagd en leer je ze tegelijkertijd dat alles na het spelen weer netjes wordt opgeruimd. In deze woonkamertrend hebben we een aantal producten geselecteerd waarmee je de kinderspeelhoek helemaal naar je smaak kunt inrichten. Dit geeft jou ook mogelijkheden en inspiratie om de speelhoek een schitterend en passend onderdeel van de woonkamer te maken.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Kinderspeelhoek creëren in huis? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.