Binnenkijker: vakantiewoning in Loosdrecht

Op gepost door Willemijn van Riel in Binnenkijken in de mooiste interieurs

Van een donker woonhuis uit de jaren 70 naar een vakantiewoning die van alle gemakken is voorzien: elke verdieping is compleet op de schop gegaan en het resultaat mag er zijn. Flinders Projects en ontwerpbureau DMD sloegen de handen ineen en staken dit huis in een nieuw jasje. De producten in deze woning zijn afgestemd op de wensen, het ontwerp en het gebruik van de ruimtes. Deze woning typeert zich door alle comfort die je je maar kunt wensen en kan jou inspireren voor je eigen (vakantie)huis.

 

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stylingtip: mix en match zowel licht als donker hout

Kies voor een mix van licht en donker hout. Waarom? Je laat een ruimte zo in een handomdraai leven. Het donkere hout zorgt bovendien voor een geheel met de kunstobjecten en schilderijen die op deze manier extra mooi uitkomen in dit huis. Door met diverse houtsoorten te werken, krijgt het interieur van deze woning een warm en natuurlijk karakter. Dit laat trouwens ook zien dat de klassieke en moderne woonstijl heel goed bij elkaar passen.

inspiratiefoto met

Stylingtip: maak gebruik van kunst

Een schilderij van Van Gogh, een miniatuur van je favoriete designicoon of een collectors item als de Eames House Bird? Van je (vakantie)huis maak je direct een thuis door er kunst in welke vorm dan ook aan toe te voegen. Persoonlijkheid mag dus eigenlijk niet ontbreken in een interieur. Hang bijvoorbeeld wat kunst aan de muur en de ruimte krijgt meteen een persoonlijke uitstraling.

inspiratiefoto met

Binnenkijken in de mooiste interieurs: shop deze woonstijl

Het ontwerp vormt de basis van elk huis. Door voor kwaliteit, persoonlijkheid en tijdloosheid te gaan, creëer je een woonruimte waar je jaren plezier van hebt én waar je je thuisvoelt. In dit huis zien we vooral een mix van verschillende houtsoorten, kleuren met een lichte, neutrale ondertoon en in het oog springende designiconen. Met deze productselectie dompel jij je huis onder in dezelfde stijl.

Stylingtip: kies voor functionaliteit in de buitenlucht

Richt de buitenruimte in met meubels die weinig onderhoud vragen. Zo hoef je op vakantie niet eerst alles schoon te maken en kun je het huis makkelijker verhuren. En nog fijner: zo kun je direct vakantie vieren in je eigen huis. Om zo lang mogelijk op deze meubels te kunnen zitten, is een portable lamp onmisbaar. Deze lamp neem je eenvoudig overal mee naartoe en verlengt de mooie avonden in de buitenlucht. Weer of geen weer: het hele jaar door heb je plezier van deze buitenverlichting. Of dat nou binnen of buiten is.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Binnenkijken bij mensen thuis: kleuren in de stijl van dit huis

De kleuren in dit huis hebben een lichte en neutrale basis. Op deze manier straalt de woning rust uit en dat is precies wat je wilt als je lekker op vakantie gaat: helemaal tot rust komen. Door de lichtval komen de neutrale tinten erg mooi uit. Het geheel krijgt op deze manier een frisse uitstraling en breng je door zowel deze kleuren als het basismateriaal hout helemaal tot leven. De kleur blauw zorgt net voor dat beetje extra pit in een ruimte.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze binnenkijker? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630. Of wil je vaker binnenkijken bij mensen thuis? Bekijk dan deze mooie interieurs in allerlei stijlen.

Ontwerpbureau DMD in Amsterdam

Ontwerpbureau DMD is altijd uit op een verrassend, in het oog springend en uniek totaalplaatje. Lef is een van de woorden waarmee hun interieurs zich het best laten omschrijven. ''Een ontwerp is pas mooi als het past bij de bewoner. Een ruimte waar authentieke details, kwalitatief hoogwaardige materialen en tijdloze stijlkeuzes samenkomen is belangrijk om tot een verrassend interieur vol persoonlijkheid te komen. Ieder ontwerp is anders, maar de identiteit van DMD is herkenbaar'', aldus Dick Mulders, eigenaar van ontwerpbureau DMD. Meer over Ontwerpbureau DMD in Amsterdam.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.