3 x Tips voor een hal inrichten

Op gepost door Pauline van Dongen in Indeling en styling

Het is een van de kleinste én smalste ruimtes van een huis: de hal. Een vaak rommelige plek waar we over het algemeen weinig tijd doorbrengen gedurende de dag. De vorm en indeling van de hal is in geen enkel huis hetzelfde. Wel is er een aantal vaste elementen te benoemen die we maar al te graag in deze ruimte plaatsen. Maar waar moet je op letten bij het inrichten van de hal? En, hoe pak je dit op een slimme manier aan? We geven je een drietal tips.

Tip 1: Kies je kapstok wijs

Het ‘one size fits all’-principe gaat absoluut niet op bij het kiezen van een kapstok. Kijk vooral praktisch naar de ruimte in de hal. Naar welke kant openen de deuren bijvoorbeeld? Is je hal eerder smal dan breed, kies dan voor een kapstok aan de wand. Heb je een brede gang? Dan kun je beter kiezen voor een losstaande variant. Heb je een smalle gang in je huis? Bespaar ruimte en kies voor een kapstok die je aan de wand kunt bevestigen. Ook bij huizen op leeftijd (met een scheve muur hier en daar) biedt een wandkapstok op maat dé perfecte uitkomst. 

Beeld Kies voor een kapstok die je met je meedenkt. Deze kapstok heeft losse wieltjes die als haken fungeren waardoor je de ruimte tussen de haken zelf in de hand hebt. Als er visite komt, hang je er gerust wat haken bij. 

Tip 2: Creëer (op)bergruimte

De hal is een multifunctionele ruimte. Niet alleen wordt deze gebruikt voor het opbergen van jassen en schoenen, maar ook voor seizoensgebonden accessoires zoals mutsen, paraplu’s of hoeden. Voor jassen biedt de kapstok een uitkomst. Voor het opbergen van schoenen kun je kiezen voor lage manden of rekken van opvallend materiaal zoals ijzer, stof of riet. Heeft je hal een hoog plafond? Kies er dan voor om extra opbergruimte te creëren door het plaatsen van een wandplank boven de deur. Je hebt hierdoor geen verlies van (loop)ruimte en kunt netjes en overzichtelijk al je accessoires kwijt. Opgeruimd staat netjes.

Beeld Het Scandinavische designmerk String heeft een ruime collectie kasten, rekken en meer. Deze elementen kies je zelf bij elkaar waardoor je kunt bepalen hoe groot de opbergruimte wordt en waar dit komt in jouw hal. 

Tip 3: Spiegelen van licht en ruimte

Vanwege de beperkte oppervlakte is het belangrijk om in de hal te spelen met licht en ruimte. Door het plaatsen van een of meerdere spiegels in de hal, creëer je optisch meer ruimte én licht. Plaats de spiegel op de juiste wand zodat deze de lichtinval in de hal ten goede komt. 

Beeld Een spiegel laat een ruimte groter lijken en dat is daarom ook het perfecte ingrediënt bij het inrichten van een (kleine) hal. Zo ervaar je een speels en ruimtelijk effect tegelijkertijd. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het inrichten van de hal? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Pauline van Dongen

Over de auteur

Pauline van Dongen

Pauline woont in een huis uit de 16e eeuw binnen de historische stadskern van Geertruidenberg. Naast haar baan als CRM Marketeer heeft ze een passie voor interieur(inrichting) en fotografie.