Het verhaal achter: Carl Hansen & Søn

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

Het Deense designmerk en familiebedrijf Carl Hansen & Søn staat voor een mix van comfort, duurzaamheid en zonder twijfel: vakmanschap. Benieuwd naar het verhaal achter dit merk? We zoomen in op het stukje vakmanschap, de meubelontwerper Hans Wegner en de stuk voor stuk iconische items.

inspiratiefoto met

Sterk staaltje vakmanschap van Carl Hansen & Søn

Het merk Carl Hansen & Søn staat bekend om hoe vakbekwaam ze zijn in het maken van iconische designmeubels van de hoogst mogelijke kwaliteit. Ze zijn niet voor niets al meer dan honderd jaar gespecialiseerd in buitengewoon goed vakmanschap. Daar is de Wishbone collectie bij uitstek het perfecte voorbeeld van. Zo gaan er ruim honderd stappen in het productieproces aan vooraf om tot deze wereldberoemde eetkamerstoelen van Carl Hansen & Søn te komen.

inspiratiefoto met

De Wishbone stoel van Carl Hansen & Søn wordt met de hand gemaakt. De vele stappen die nodig zijn om tot één zo'n iconische stoel te komen, verklaart dat er heel veel tijd zit in het maken ervan. Neem bijvoorbeeld de zitting van deze tijdloze, moderne en klassieke stoel die uit maar liefst 120 meter papierkoord bestaat. Het papierkoord wordt door erg ervaren ambachtslieden zelf in elkaar gevlochten. Kortom, elke stoel heeft een uniek karakter en ademt gegarandeerd ambacht.

In de spotlight: ontwerper Hans Wegner

De Deense Hans Wegner wordt wel gezien als een van de meest baanbrekende, creatieve en innovatieve meubelontwerpers uit de vorige eeuw. De specialisatie van deze grootmeester was het maken van stoelen: hij creëerde er niet voor niets bijna vijfhonderd in zijn leven. De Wishbone stoel is een van zijn allerbekendste meesterwerken die sinds 1950 en tot op de dag van vandaag nog steeds in productie is. Carl Hansen & Søn is de allergrootste fabrikant wereldwijd van meubels die zijn ontworpen door niemand minder dan deze gerenommeerde ontwerper.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Ontdek alle Carl Hansen & Søn meubels

Ga je voor een aantal stoelen van Carl Hansen & Søn of juist een fauteuil of tafel? In elk meubelstuk speelt naast esthetiek en vakmanschap ook duurzaamheid een essentiële rol. Bij iedere stap in het productieproces staat de zorg voor zowel de mens als planeet centraal. Een mooi streven van Carl Hansen & Søn: niets anders dan mooie meubels en een erfenis van ongekend vakmanschap achterlaten in de wereld waardoor generatie op generatie er jaren plezier van heeft.Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over Carl Hansen & Søn? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.