Vier voordelen van teakhout

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

Teakhout heeft een aantal eigenschappen waardoor tuinmeubels van dit materiaal het prima doen in de buitenlucht. Teakhouten tuinmeubels vragen om weinig onderhoud, stralen warmte uit, kun je eenvoudig combineren en goed om te weten: ze zijn heel duurzaam. Om je van de voordelen van teakhout te overtuigen, lichten we er een viertal toe. 

Oersterk in haar doen en laten

Door je keuze te laten vallen op teakhouten tuinmeubels, ben je er vrijwel zeker van dat je er jarenlang plezier van hebt. De soort hout is erg duurzaam, van goede kwaliteit en komt tot stand door hout te hergebruiken. Een bijkomend voordeel van teakhout is dat het oersterk is waardoor de kans op splijtende tuinmeubels enorm afneemt.  

Veelzijdig in haar soort

Een groot voordeel van teakhout is wel dat het warmte uitstraalt en direct een stukje gezelligheid toevoegt aan je tuin. En elk van deze teakhouten tuinmeubels zijn stuk voor stuk bijzonder door de unieke noesten. Deze noesten sieren elk meubel van teak. Het toegankelijke materiaal doet het goed in het bijzijn van (andere) natuurlijke materialen, maar ook in combinatie met verschillende soorten metaal misstaat teak niet. We kunnen daarom wel zeggen dat teakhout erg veelzijdig is. 

In deze setting zie je dat teakhout het goed doet in het gezelschap van de metaalsoort aluminium. Samen zorgt dit voor een sfeervol en stijlvol geheel.

Beeld In deze setting zie je dat teakhout het goed doet in het gezelschap van de metaalsoort aluminium. Samen zorgt dit voor een sfeervol en stijlvol geheel.

Alle weertypen vallen in de smaak

Teakhout heeft een speciale, vettige structuur en dat zorgt ervoor dat deze tuinmeubels goed bestand zijn tegen het typische vochtige weerklimaat in ons land. Wil je de meubels toch wat bescherming bieden? Dek ze dan juist niet af met een beschermhoes, want zo neemt de kans op schimmel en vochtvlekken toe. Op deze manier kan teakhout namelijk niet goed ademen. In plaats daarvan kun je ze beter een plekje geven in je schuur of garage.

Onderhoud vraagt weinig tijd van je

Naast duurzaamheid, veelzijdigheid en weersbestendigheid kent teakhout nog een belangrijk voordeel. Teakhout is super onderhoudsvriendelijk waardoor deze meubels eigenlijk maar één keer per jaar een goede schoonmaakbeurt van je vragen. Dit kun je het best doen met een sopje van groene zeep, een zachte borstel of spons en schoon water. Wil je graag de kleur van je nieuwe teakhouten meubels behouden? Wacht dan totdat je schone meubels helemaal droog zijn en breng speciale teakolie aan.

Gebruik bij het onderhouden van je teakhouten tuinmeubels geen hogedrukspuit, want deze kan voor vervelende beschadigingen zorgen.

Beeld Gebruik bij het onderhouden van je teakhouten tuinmeubels geen hogedrukspuit, want deze kan voor vervelende beschadigingen zorgen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de voordelen van teakhout? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.