Paradepaardje van Artek

Het Finse label Artek is in 1953 opgericht door vier jonge idealisten. In eerste instantie was het doel om de door Alvar Aalto ontworpen designmeubels te promoten en verkopen. Later werd de missie van Artek om “mensen bewust te maken van interieurdesign”. Door natuurlijke materialen te gebruiken en vooral het ‘menselijke’ niet uit het oog te verliezen, hebben Alvar en Aino Aalto een warme en originele productlijn ontworpen. Het resultaat is een uitgebreide collectie stoelen, krukken, lampen, tafels, banken en woonaccessoires van prachtige, natuurlijke materialen. Verlichting is het paradepaardje van Artek. De bijzondere hanglampen van Artek, zoals de Aalto A331 hanglamp, geven iedere ruimte iets speciaals. Deze Artek hanglamp is geïnspireerd op de vorm van een bijenkorf en is super populair.

Klassieke hanglampen van Artek

Zoals gezegd zijn hanglampen van Artek een klasse apart. Neem de Aalto A110 hanglamp: deze is geïnspireerd op een handgranaat, maar ziet er allesbehalve vijandig uit. Het wit of zwart gelakte staal is een prachtige combinatie met de gepolijste ring van messing. Het ontwerp van deze Artek hanglamp dateert al uit 1952 en mag dus een absolute klassieker worden genoemd. Dezelfde kleuren en materialen zie je terug bij de Aalto A330S hanglamp van Artek. Deze is qua vorm gebaseerd op een ouderwetse koeienbel, maar dankzij een messing rand onderaan toch zeer elegant. Dit moet ook wel, want deze prachtige Artek hanglamp is destijds ontworpen voor het Savoy hotel in Finland. Nu is hij verkrijgbaar in glanzend zwart, matzwart, matgrijs en messing. Welke zou jij kiezen?

Artek hanglampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artek. Dat betekent dat wij iedere Artek hanglamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar specifieke Artek hanglampen en staan deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met Artek hanglampen, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.