Artek sinds 1953

Artek is een Fins designlabel dat is opgericht in 1953 door vier jonge idealisten. In eerste instantie was het doel om de ontworpen designmeubelen gewoon te promoten en verkopen. Dat is later veranderd naar ‘to sell furniture and to promote modern culture of habitation by exhibitions and other means’. Dat komt simpelweg neer op mensen bewust maken van interieurdesign. Het designlabel gebruikt natuurlijke materialen en probeert voornamelijk het ‘menselijke’ niet uit het ook te verliezen. Op basis daarvan is een warme, originele productlijn ontworpen. Zo wisten ze een verschil te maken op het gebied van architectuur, design en stedenbouw. Het designlabel biedt onder andere verlichting, meubels en accessoires aan en staat voor helderheid, functionaliteit en een poëtische eenvoud.

Echtpaar Aalto aan het roer vs. de Artek plantenbakken

De basis voor het designlabel Artek is ontstaan door het echtpaar Aalto. De oprichter Alvar Aalto heeft producten ontworpen die je kunt terugvinden in bijna alle soorten openbare gelegenheden. Naast de kerken, scholen, theaters en bibliotheken waar de ontwerpen worden gebruikt, zie je deze ook terug in particuliere interieurs. De medeoprichter Aino Aalto is vooral bekend geworden door haar glas- en fotografiewerk. Zij ontwierp onder meer lampen, textiel en keramieken voorwerpen. Inhakend op het laatste voorbeeld sluit de Artek Riihitie B plantenbak medium hier perfect op aan. De speelse vorm en het vloeiende uiterlijk zonder hoeken zorgt ervoor dat de plantenbak overal past en zijn omgeving meer uitstraling geeft.

Artek plantenbakken bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artek. Dat betekent dat wij alle Artek plantenbakken kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.