Artek stoelen

Scandinavisch, duurzaam en modern: met deze drie woorden omschrijf je het best de stoelen van Artek. Het designmerk wordt momenteel gezien als een van de meest innovatieve fabrikanten van modern design. Een van de oprichters van het designlabel begon te experimenteren met gebogen hout. Het experiment heeft geleid tot het gepatenteerde L-pootsysteem dat de basis vormt voor vele meubelontwerpen. De veelzijdige collectie van Artek bestaat onder andere uit verlichting, stoelen en plantenbakken. De Scandinavische producent gelooft in kunstzinnige, functionele ontwerpen met architectonische vormen. Neem bijvoorbeeld de Artek Lukki stoel. Het ontwerp van de stoel is tijdloos en modern en komt daardoor tot zijn recht in bijna ieder interieur. De stoel ziet er niet alleen goed uit maar is ook nog eens functioneel, want de Lukki is stapelbaar.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-3 van 3 producten Sorteren op 1-3 van 3 producten Terug naar boven

Design van Artek

Het Finse designmerk Artek werd in 1935 opgericht door vier jonge idealisten, Aino en Alvar Aalto, Nils-Gustav Hahl en Maire Gullichen. Zij willen met stijlvolle meubels, woonaccessoires en verlichting het verschil maken in woningen. Dit uit zich in duurzame producten met een modern Scandinavisch design voor alledaags gebruik. Het veelzijdige assortiment is over de hele wereld te vinden op designbeurzen en in woonwinkels. Het designmerk kenmerkt zich door het gebruik van hout en hoekvormige elementen. De naam Artek is ontstaan uit een samenvoeging van de woorden ‘art’ en ‘technology’. Het merk streeft dan ook naar de perfecte samenhang tussen kunst en productietechnologieën. Ondanks dat het merk al vele jaren bestaat, staan ze vandaag de dag nog steeds bekend als innovatieve speler in de moderne woonindustrie.

Hoe komen de stoelen van Artek tot stand?

De productie van het meubilair bestaat uit een combinatie van automatisering en handwerk. Door de moderne productiemethoden te combineren met deskundige handwerken wordt de visie van het merk nagestreefd. De regionale inkoop van materialen, duurzaamheid en veiligheid zorgen voor een productie en ontwerp van de hoogste kwaliteit. Elke boom die gekapt wordt om meubels te maken voor Artek is vijftig tot tachtig jaar oud. Als een boom een leven lang groeit, moeten de meubels die daaruit zijn gemaakt minstens net zo lang meegaan. Of een product wordt geproduceerd in de fabriek van Artek in Finland of door een van de zorgvuldig geselecteerde partners van het bedrijf, de hoge kwaliteit en strenge normen worden nagestreefd. En de 65 stoel van Artek is een mooi voorbeeld ervan.

Artek stoelen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artek. Dat betekent dat wij alle Artek stoelen kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.