Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-32 van 32 producten Sorteren op 1-32 van 32 producten Terug naar boven

Over Fredericia

Fredericia is een Deens designlabel dat in 1911 in de gelijknamige plaats Fredericia werd opgericht door N.P. Ravsnø. Het gepassioneerde familiebedrijf begon als Stolefabrik (stoelenfabriek) dat ernaar streefde om tijdloze, originele, duurzame en hoogwaardige meubels te ontwikkelen. Het label stond hierdoor al vanaf het begin bekend om het uitzonderlijke vakmanschap, de uitmuntende kwaliteit en hun geweldige expertise. Toen Børge Mogensen in de jaren ’50 aangesteld werd als hoofd van de designafdeling ging het hard: het designlabel groeide, ging samenwerkingen aan met grootheden zoals Hans J. Wegner en Jens Risom en produceerde meubels die tot op de dag van vandaag nog steeds door Fredericia geproduceerd worden. Fredericia heeft daarmee aan de bakermat van Deens design gestaan en creëert na 100 jaar nog altijd geweldig design.

Legendarische ontwerpers

Het Deense Fredericia werkt al sinds de jaren ’50 veelvuldig samen met getalenteerde, gepassioneerde en geliefde ontwerpers. Het label heeft de grootheid Børge Mogensen als hoofd van design gehad en heeft verder samengewerkt met andere grote namen zoals Hans J. Wegner, Jens Risom, Nanna Ditzel, Ejvind A. Johansson, Poul M. Volther en Erik Jørgensen. In de afgelopen 30 jaar heeft Fredericia de focus verlegt en zijn ze zich meer gaan richten op eigentijds design maar wel zonder af te doen aan de klassieke Fredericia designtaal. Fredericia werkt tegenwoordig samen met Jasper Morrison, Space Copenhagen, GamFratesi en Sofie Østerby die de Hydro vaas 30 ontwierp. Deze eigentijdse ontwerpers en designstudio’s omarmen de Deense designcultuur waardoor de klassieke en de moderne Fredericia items ook met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Fredericia bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Fredericia. Dat betekent dat wij alle Fredericia producten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Fredericia en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Fredericia. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Fredericia veilig en vertrouwd online bestelt.