Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Ground collectie Ground collectie

Sky collectie Sky collectie

Sorteren op 1-27 van 27 producten Sorteren op 1-27 van 27 producten Terug naar boven

Le Feu brengt de open haard naar de 21ste eeuw

Het merk Le Feu bestaat al meer dan 25 jaar en is opgericht in Denemarken. Het Deense design DNA is dan ook duidelijk terug te zien in de ontwerpen van de haarden, waar Scandinavisch minimalisme de boventoon voert. De missie van Le Feu was en is om milieuvriendelijke haarden te ontwikkelen. Op deze manier kun je van een gezellig haardvuur genieten op een manier die ook goed is voor de wereld om je heen. Met zo’n Le Feu haard is dus iedereen blij! De naam ‘Le Feu’ komt van het Franse woord voor ‘vuur’. De naam van het merk mag dan simpel zijn, het is wel precies waar Le Feu fires voor staat: gezellige haardvuren op een manier die in de 21ste eeuw past. Zowel qua ontwerp als qua methode en functie.

Het Deense DNA van Le Feu

Bij Flinders zijn we dol op Scandinavisch design, en waarom dat is komt ook bij Le Feu weer goed naar voren. Het Deense DNA van de haarden komt naar voren op verschillende manieren. Wanneer je naar de Ethanol haarden kijkt, valt het minimalistische maar sterke ontwerp meteen op. Dit is dan ook een duidelijke uiting van Scandinavische ontwerpprincipes. Maar dit is niet alles: in Scandinavië staat het combineren van de vorm en functie van een ontwerp centraal en dit is dan ook zo bij de Le Feu haarden. Een Le Feu haard werkt namelijk goed en is ook nog eens hartstikke gemakkelijk te gebruiken. Zo is een staande haard gemakkelijk van plek naar plek te verplaatsen, en kun je deze bijvoorbeeld in de winter in de woonkamer plaatsen en in de zomer op de veranda hebben staan. Ook zijn de haarden in slechts 10 minuten in elkaar te zetten en klaar om te branden. Zo is jouw milieuvriendelijke haard niet alleen goed qua vorm, maar ook qua functie!

Milieuvriendelijke haarden met bio ethanol

Een van de vele redenen waarom we bij Flinders zo dol zijn op Le Feu is vanwege het CO2 neutrale vuur dat zij produceren. Dit vuur komt tot stand omdat de haarden branden middels bio ethanol. Bio ethanol kan gezien worden als een soort sterke alcohol, gemaakt van overtollig organisch afval. Met een bio ethanol brander komen er vervolgens echte vlammen omhoog. Zo heb jij als het ware gerecyclede vlammen in jouw ethanol haard. Het is belangrijk om zo zuiver mogelijke bio ethanol te hebben om vuur en rook gevaar of beschadiging van uw ethanol haard te voorkomen. De bio ethanol van Le Feu is dan ook aan te raden. Tevens is de bio ethanol ook de reden dat de haarden geen schoorsteen nodig hebben. Door bio ethanol kun jij dus niet alleen genieten van een milieuvriendelijke haard, maar ook van bijvoorbeeld een hangende open haard of een makkelijk verplaatsbaar exemplaar.

Le Feu bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Le Feu. Dat betekent dat wij alle producten van Le Feu kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Le Feu en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Le Feu veilig en vertrouwd online bestelt.