Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-10 van 10 producten Sorteren op 1-10 van 10 producten Terug naar boven

Occony: Dutch design en duurzaam

Dutch design en duurzaam komen samen in het Nederlandse designlabel Occony. Met een gepassioneerd en lokaal team van Nederlandse ontwerpers en professionals streven ze ernaar tijdloze en circulaire meubels te maken die zo min mogelijk schade toebrengen aan de natuur. Het designmerk maakt gebruik van hoogwaardige, natuurlijke materialen en tegelijkertijd van materialen en stoffen uit een onverwachte hoek. Zo kom je in de collectie van Occony designmeubels tegen die gemaakt zijn van afvalpapier, kokosnotenhaar, gerecycled wol en zelfs van afvalstromen uit de land-en tuinbouw. Deze materialen zijn door het gebruik van vooruitstrevende productiemethodes inzetbaar voor de totstandkoming van een collectie vol meubels. Deze gezonde en herbruikbare materialen vormen de basis van een nieuw en innovatief Dutch design dat eindeloos recyclebaar is.

Groen, groener, groenst van Occony

Bij Occony zijn ze het gebruik van biologisch recyclebare materialen aan het maximaliseren. Ze kiezen voor een circulair productontwerp en lokale productie om op deze manier de ecologische voetprint zo klein mogelijk te houden. Dit betekent dat een meubelstuk zo ontworpen wordt dat het aan het einde van zijn leven uit elkaar gehaald kan worden en de materialen van het meubelstuk eindeloos gerecycled kunnen worden. Zo gebruiken ze voor bijvoorbeeld de Kami Oval tafel 240x120 walnoot van Occony een losmaakbare lijmverbinding. Deze maakt het mogelijk het fineer tafelblad van de kernplaats los te maken. Doordat de materialen vrij zijn van vluchtige organische stoffen kun je deze afzonderlijk hergebruiken of recyclen. Het gebruik van natuurlijke materialen en een tijdloos, circulair ontwerp maakt ieder meubelstuk van het Nederlandse merk Occony uniek en bijzonder.

Occony bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Occony. Dat betekent dat wij alle producten van Occony kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer Flinders. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Occony veilig en vertrouwd online bestelt.