hero image

Alberto Meda

Alberto Meda is een ontwerper die zich bezighoudt met ontwerpen vanuit de techniek. Met een praktische gedachtegang en aandacht voor details creëert hij design voor verschillende merken. Alberto Meda houdt zich vooral bezig met het ontwerpen van designlampen voor onder andere Luceplan en Kartell. Ook heeft hij de beroemde collecties Meda Pro, Meda Pal en Meda Conference voor Vitra ontworpen. Dit zijn luxe bureaustoelen die zowel thuis als op kantoor goed tot hun recht komen. De ontwerpen van Alberto Meda kenmerken zich door de moderne vorm en hun organische aard.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-20 van 20 producten Sorteren op 1-20 van 20 producten Terug naar boven

De loopbaan van Alberto Meda

Alberto Meda studeerde werktuigbouwkunde aan de technische universiteit van Milaan. Na zijn studie ging hij al snel aan de slag als technisch directeur voor Kartell. Daarna besloot hij als freelance designer voor verschillende designmerken als Alessi, Philips en Vitra te werken. Ook heeft hij van 1981 tot 1985 gewerkt als projectadviseur voor Alfa Romeo. Naast het ontwerpen, vindt Alberto Meda het leuk om zijn passie voor design te delen met de jongere generatie. Daarom geeft hij ook les op verschillende scholen. Zo gaf hij industriële technologie aan de Domus Academy in Milaan en werd hij in 1995 docent aan de technische universiteit van Milaan. Sinds 2003 geeft hij les aan de universiteit IUAV in Venetië en geeft hij lezingen in onder meer Chicago, Stockholm, Miami, Istanbul en Toronto.

De lichte ontwerpen van Alberto Meda

Dat Alberto Meda zich graag bezighield met innoveren, kwam ook naar voren toen hij koolstofversterkende kunststoffen in de wereld van gebruiksartikelen introduceerde. Dit begon met de Light Light stoel. Een stoel met een gewicht van minder dan een kilogram. De kern van de stoel bestaat uit nomex-honingraat en het omhulsel is van koolstofvezel. Een licht ontwerp kan volgens Alberto Meda tegenwoordig de manier zijn om de balans te vinden tussen natuur en kunstgrepen. Lichtheid is niet alleen een manier om het gebruikte materiaal te verminderen, maar ook een manier om tot een visueel en transparant uiterlijk te komen. Lichtheid zou volgens Alberto Meda een slogan moeten zijn in deze tijd.

Alberto Meda bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Alberto Meda. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Alberto Meda en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.