Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist

Sorteren op 1-28 van 28 producten Sorteren op 1-28 van 28 producten Terug naar boven

Arco met Jorre van Ast en Jan Tichelaar

Jorre van Ast begon in 2007 bij Arco in Winterswijk waar hij de leiding nam over de ontwerpstudio. Sinds 2011 staat het meubelbedrijf onder leiding van Jorre. Hij bewaakt de stijl en kwaliteit en geeft deze op zijn persoonlijke wijze invulling. In 2018 is Jan Tichelaar als managing director aan boord gekomen. Jorre en Jan worden ondersteund door een groep van vijftig vakmensen. De meubelcollectie wordt momenteel - mede door hem - uitgebreid met markante, nieuwe ontwerpen en samen maken ze meubels die zowel in privéruimtes als zakelijke omgevingen tot hun recht komen. Het streven naar innovatie en duurzaamheid is een belangrijk leidraad net als het hoge kwaliteitsniveau en de ambachtelijke manier van werken. Op Arco mogen wij best een beetje trots zijn. Vind je ook niet? Het mag in elk geval duidelijk zijn dat voor welk product je ook kiest, je hoe dan ook een design tafel of stoel in huis haalt waar je jarenlang plezier van hebt.

Duurzame houtsoorten van Arco

Al vele generaties lang staat vakmanschap en de liefde voor hout centraal bij Arco. Ambacht en moderne techniek gaan hierbij hand in hand. Het is de missie van Arco om het traditionele vakmanschap te ontwikkelen naar het vakmanschap van de 21e eeuw. Het Nederlandse Arco gebruikt voor de local wood collectie hout dat van lokale (Duitse) partijen komt. Samen met lokale partijen wordt deze collectie van grondstof tot productie in de fabriek gerealiseerd. Het hout dat ze gebruiken voor deze collectie is PEFC gecertificeerd. Dat betekent simpelweg dat dit hout uit duurzaam beheerde bossen komt. Kwaliteit staat ten alle tijden voorop en daarom maken ze voor het produceren van de massieve houten tafels enkel gebruik van de beste materialen. Aan een Arco design eettafel kun je eindeloos tafelen: een Arco heb je voor het leven.

Bekende Arco tafels

De designmeubels van Arco zijn ontworpen door bekende ontwerpers als Willem van Ast, Dick Spierenburg, Bertjan Pot en Burkhard Vogtherr. Arco staat vooral bekend om haar prachtige tafels en eettafels waarvan de Arco Slim collectie van Bertjan Pot een goed voorbeeld is. De Arco Slim tafel collectie bestaat uit superslanke en elegante tafels. Stuk voor stuk een schoolvoorbeeld van een duurzaam stukje Dutch Design. De tafels zijn ideaal om aan te eten, werken of studeren, en daarom multifunctioneel te noemen. Andere bestsellers zijn de Arco Balance tafel en de Arco Essenza tafel. Deze design eettafels hebben een natuurlijke uitstraling en charme die mede door het minimalistische ontwerp overal bij past en ook graag mensen om zich heen heeft. Ga je liever voor een eikenhouten tafel of een tafel van notenhout?

Onze favoriete Arco stoel

Naast mooie tafels heeft Arco ook stoelen, fauteuils en eetkamerstoelen in haar collectie. De Arco Café serie is er eentje om te onthouden. Op een Arco stoel kun je namelijk urenlang dineren. Zijn 3D gebreide en semitransparante rughoes geeft de stoel een eigenwijze en warme look. Andere populaire producten van Arco zijn de Arco Frame en de Arco Close stoelen. Deze ontwerpen kenmerken zich allemaal door een minimalistisch en functioneel design. De Arco Frame stoel werd ontworpen in 2000 door Burkhard Vogtherr en is een klassieker binnen de collectie van Arco geworden. De Arco Close eetkamerstoel is ontworpen door de IJslandse designer Gudmundur Ludvik. De design stoel straalt eenvoud uit maar zit tegelijkertijd supercomfortabel.

Arco bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Arco. Dat betekent dat wij alle producten van Arco kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Arco en staat dit niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Arco. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw Arco producten veilig en vertrouwd online bestelt.