Chiaramonte en Marin

Het Italiaanse ontwerpersduo Chiaramonte en Marin ontwerpt objecten met een industriële uitstraling. Dit duo werkt aan interieurs, grafische vormingeving, industrieel ontwerp en lichtontwerp voor verschillende merken. Zo werk(t)en ze samen met bedrijven als Artificia, Bonaldo, Miniforms, Emu, Renault Italia, Sica en Vistosi. Bij het grootste gedeelte van de mensen zijn ze toch wel bekend door hun ontwerpen voor het Italiaanse tuinmerk Emu. Lampen, stoelen, tafels, banken of fauteuils? Het mag duidelijk zijn dat ze van alle markten thuis zijn en een veelzijdig assortiment voor Emu op de markt hebben weten te zetten.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.2
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-15 van 15 producten Sorteren op 1-15 van 15 producten Terug naar boven

De geschiedenis van Chiaramonte en Marin

Alfredo Chiaramonte werd geboren in Bologna in 1961 en studeerde aan de Faculteit Architectuur van Venetië. Marco Marin werd drie jaar later ook geboren in Venetië en studeerde af aan de Academie voor Schone Kunsten. Hij specialiseerde zich tijdens zijn studie in industrieel ontwerp. Ook gaf het ontwerpersduo les in het Europees centrum voor het behoud van het architectonisch erfgoed in Venetië. Door de jaren heen ontvingen Chiaramonte en Marin veel erkenningen en een aantal van hun werken zijn zelfs tentoongesteld in de permanente collecties van internationale musea zoals Museo Correr in Venetië, Beaubourg in Parijs en MoMa in San Francisco.

De stoelen van Chiaramonte en Marin

Chiaramonte en Marin hebben voor heel veel verschillende merken diverse meubels ontworpen. Een groot deel van die meubels die ze hebben ontworpen zijn stoelen voor Emu. Dit is een designmerk dat staat voor betaalbaar design en is vooral bekend om de tuinmeubelen. Dit is dan ook precies wat Chiaramonte en Marin voor het designlabel hebben ontworpen. Zo hebben ze de Nova tuinstoel ontworpen. Deze stoel oogt minimalistisch waardoor hij goed te combineren is met andere stoelen aan een tuintafel. Combineer deze stoel met de Nova Armchair tuinstoel voor een subtiele afwisseling. Een heel ander type tuinstoel is de Vetta tuinstoel. Deze stoel is gemaakt van staal, touw en de extreem duurzame stof EMU-tex. Liever met een hele groep op een bank vertoeven? Kies dan voor de Terramare 3-zits loungebank.

Chiaramonte en Marin bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Chiaramonte en Marin. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Chiaramonte en Marin en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.