Christophe Mathieu

Christophe Mathieu is in 1961 geboren in Hamburg en tegenwoordig bekend in het ontwerpen van verlichting. Hij is reislustig en heeft op veel verschillende plekken gewoond. Hierdoor heeft hij door de jaren heen ook veel inspiratie op kunnen doen. Op dit moment woont hij in Barcelona, maar hij staat open voor onvoorziene gebeurtenissen en sluit dan ook niet uit dat hij op een dag alles achterlaat en iets totaal anders gaat doen. Op dit moment is hij een van de meest ervaren ontwerpers voor het Spaanse merk Marset. Hij heeft de collectie van dit merk al aangevuld met verschillende succesvolle producten. Je kunt wel stellen dat het om verlichting gaat waarmee je je interieur in het zonnetje kunt zetten.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.2
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-11 van 11 producten Sorteren op 1-11 van 11 producten Terug naar boven

Over de hele wereld met Christophe Mathieu

Christophe Mathieu is een mengelmoes van verschillende landen; zijn naam is Frans, hij is geboren in Duitsland, hij is opgegroeid op de Canarische Eilanden en hij heeft een Spaans accent. Hij vertrok naar Barcelona om zijn studie interieurdesign af te ronden. Nadat hij zijn studie had afgerond, ging hij naar Milaan waar hij samen met architect Marco Zanuso jr. industrieel ontwerp ontdekte bij de ontwikkeling van verschillende bedrijven. De voorouders van Christophe Mathieu waren Belgen, maar verhuisden in de jaren 60 naar Spanje. Zijn vader was architect en klusjesman wat ervoor heeft gezorgd dat Christophe Mathieu zich ging verdiepen in de wereld van design.

Ontwerper Christophe Mathieu voor Marset

Marset is een Spaans verlichtingsmerk waar Christophe Mathieu een van de bekendere ontwerpers is. De lampen van Marset trekken altijd de aandacht door de unieke vormgeving. Een bekende serie die Christophe Mathieu heeft ontworpen voor Marset is de Discocó collectie. Dit is een collectie die bestaat uit hanglampen, een wandlamp en een plafondlamp. De lamp is opgebouwd uit verschillende schijven waardoor het licht zich op een unieke wijze verspreidt net zoals bij een discobal. De lamp lijkt dus op een discobal, maar je zou er ook een tropische bloem of een artisjok in kunnen zien. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is gemaakt van kunststof en chroom. Neem bijvoorbeeld de Discocó hanglamp eiken. Uiteindelijk is elke lamp een genot om naar te kijken en zorgt daarnaast ook voor extra sfeer. Klinkt goed, toch? 

Christophe Mathieu bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Christophe Mathieu. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Christophe Mathieu en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.