hero image

Francisco Gomez Paz

Francisco Gomez Paz is een ontwerper van verschillende designstukken. Hij kreeg vooral veel bekendheid door de designverlichting die hij ontwierp voor het Italiaanse merk Luceplan. Dat zijn werk opvalt en gewaardeerd wordt tot op de dag van vandaag blijkt ook uit de vele prijzen die hij ontving. Een goed voorbeeld daarvan is het jaar 2010 waarin hij zowel de Good Design Award als de Red Dot Award won. Naast ontwerpen geeft Francisco Gomez Paz ook les op de Domus Academy en geeft hij lezingen in binnen- en buitenland.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

De start van Francisco Gomez Paz als ontwerper

Francisco Gomez Paz is in 1975 geboren in Argentinië. Nadat hij Industrial Design aan de Universidad Nacional de Cordoba studeerde, verhuisde hij naar Milaan. Hier volgde hij in 1998 een master in Design aan de Domus Academy. Na zijn studies heeft hij zijn eigen ontwerpstudio geopend in Milaan en is hij aan de slag gegaan met het ontwerpen voor toonaangevende bedrijven als Artemide, Olivetti en Sector. Francisco Gomez Paz wordt gedreven door zijn eigen nieuwsgierigheid, de kennis van technologie en materialen en een zeer experimentele mentaliteit. Deze eigenschappen vind je ook terug in zijn ontwerpen.

Francisco Gomez Paz voor Luceplan

Luceplan is een designlabel dat al sinds 1978 designlampen ontwerpt. Een van de ontwerpers voor dit merk is Francisco Gomez Paz. Een bekende collectie die hij voor dit merk heeft ontworpen, is de Mesh collectie. Deze collectie bestaat uit hang- en plafondlampen die gemaakt zijn van kunststof en staal. Deze lamp is een echt statement in de ruimte en zet alleen wat jij wilt in de spotlight. De lamp kan je namelijk in zijn geheel verlichten, maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde secties te verlichten. Op deze manier heb je altijd de juiste dosis verlichting. Een heel andere lamp die hij heeft ontworpen, is de Illusion wandlamp LED. Deze lamp straalt een bepaalde eenvoud uit waardoor hij geschikt is voor in elke ruimte.

Francisco Gomez Paz bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Francisco Gomez Paz. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Francisco Gomez Paz en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 03 808 37 05 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.