hero image

Giancarlo Fassina

De Italiaanse Giancarlo Fassina heeft met verschillende ontwerpers samengewerkt waaronder Michele De Lucchi. Hij stortte zich volledig op designverlichting voor zowel Artemide als Luceplan. Het bleek al gauw dat het ontwerpersduo De Lucchi en Fassina elkaar perfect aanvoelde en aanvulde wat resulteerde in de wereldwijd bekende Tolomeo lampenserie. De reden waarom deze serie hoogstwaarschijnlijk enorm goed in de smaak valt is wel door de veelzijdigheid in keuzes. Het aantal kleuren is enorm en daarnaast heb je ook de keuze uit verschillende soorten lampen: van tafellampen tot plafondlampen. Los daarvan hebben de lampen een tijdloos en functioneel design waardoor de lampen in menig interieur perfect tot hun recht komen. 

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-36 van 89 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 89 producten Terug naar boven

Hoe het ooit begon met Giancarlo Fassina

In 1935 werd de succesvolle ontwerper Giancarlo Fassina geboren in de Italiaanse stad Milaan. Na verloop van tijd ging hij studeren in deze stad aan een universiteit waar hij de opleiding tot architect volgde. Fassina is gemaakt voor dit vak en dat betekende ook dat hij met succes zijn studie afrondde. Vervolgens ging hij aan de slag voor een van de mooiste verlichtingsmerken wereldwijd en we hebben het dan over Artemide. Een belangrijk onderdeel van het assortiment van dit Italiaanse merk is wel de Tolomeo lampenserie. En dat succes werd vanuit de buitenwereld ook beloond met onder meer de designprijs Compasso d’Oro en wel in samenwerking met zijn Italiaanse collega De Lucchi.  

Giancarlo Fassina bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Giancarlo Fassina. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Giancarlo Fassina en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of neem contact met ons op via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.