hero image

Peter de Boer

Peter de Boer is een ontwerper van Nederlandse bodem die is geboren in 1952. Hij vindt het interessant om het hele proces van de vraag van de klant, het schetsen, de bouw van het prototype en de industriële productie te beheersen. Peter de Boer vindt het dan ook een uitdaging om het programma van eisen in het achterhoofd te werken en niet boven het budget uit te komen. Vanaf de jaren 90 begint hij zich in zijn ontwerpen ook meer bezig te houden met duurzaamheid en milieu. Bij het grootste gedeelte van de mensen is Peter de Boer vooral bekend van de ontwerpen die hij heeft gemaakt voor het Nederlandse merk Gispen.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-1 van 1 producten Sorteren op 1-1 van 1 producten Terug naar boven

Peter de Boer voor Gispen

Peter de Boer volgde de MTS en HTS werktuigbouw en Industrial Design aan de Rietveld Academie. Hij liep tijdens het afstuderen stage bij Gispen en ging kort na zijn afstuderen ook werken als freelance ontwerper. Sinds 1980 werkt hij als productdesigner in vast dienstverband bij Gispen. Hij heeft voor Gispen een groot aantal producten ontworpen. Gispen staat vooral bekend om het designmeubilair en de kantoormeubelen. Veel ontwerpen van dit designmerk zijn het toonbeeld van innovatie, design en kwaliteit. Het merk staat ook wel bekend om haar klassiekers en een selectie van historische Gispen producten worden tot op de dag van vandaag nog steeds gemaakt.

Peter de Boer x Dukdalf

Een bekend ontwerp van Peter de Boer is de Dukdalf tafel voor Gispen. Zoals de naam al verklapt, is de tafel geïnspireerd op een dukdalf. Peter de Boer is dan ook een ervaren zeiler. Een dukdalf is namelijk een houten constructie in het water waar vaartuigen aan kunnen afmeren. Dat het ontwerp is geïnspireerd op een dukdalf is vooral terug te zien in de stevige en stoere poot van de tafel. De tafel is veelzijdig en wordt veel gebruikt in de zakelijke omgeving. Toch doet de tafel het ook goed in een woon- of eetkamer door het huiselijke karakter. Zo is er de Dukdalf tafel 140 die erg geschikt als eettafel. Je kunt ook kiezen voor een statafel of bijzettafel. De keuze is aan jou.  

Peter de Boer bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Peter de Boer. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Peter de Boer en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.