hero image

Sebastian Wrong

Sebastian Wrong is een Britse ontwerper voor merken zoals Flos en Luceplan. Tegenwoordig werkt hij samen met HAY aan de wrond.londen collectie. De producten uit deze collectie zijn misschien wel de bekendste ontwerpen van Sebastian Wrong. Deze serie bestaat uit onder andere bijzondere designlampen. Naast lampen ontwerpt hij ook stolen, banken en accessoires voor het Deense merk HAY. Samen met het team van HAY combineert hij onderzoek met nieuwe technologieën en productontwikkeling om tot unieke en vooral vernieuwende ontwerpen te komen.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-10 van 10 producten Sorteren op 1-10 van 10 producten Terug naar boven

Hoe het succes van Sebastian Wrong ooit begon

In 1993 studeerde Sebastian Wrong af aan de Norwich School of Art voor de opleiding Beeldhouwkunst. Niet veel later richtte hij zijn eigen productiebedrijf op en het eerste succes deed niet lang op zich wachten. Met zijn ontwerp genaamd de Spun Light sleepte hij al snel een eerste prijs binnen en niet zomaar een prijs: de Red Dot Design Award. Deze prachtige lamp werd niet veel later op de markt gebracht door het Italiaanse designmerk Flos. Tot op de dag van vandaag profiteert hij nog steeds van dit succesexemplaar en is deze lamp ook niet meer weg te denken uit de collectie van Flos. Zijn uitgebreide kennis van productieprocessen en -materialen in combinatie met zijn passie voor het fabriceren van kwaliteitsproducten dragen bij aan zijn succes in de designbranche.

Desinglabel Established & Sons en meer

Uiteraard heeft Sebastian Wrong veel meer successen binnengesleept. Zo richtte hij jaren later in 2005 samen met een aantal andere designliefhebbers Established & Sons op. Hier ontwierp hij samen met anderen verschillende designstukken. Dit deed hij zo’n zeven jaar en toen was het tijd voor een nieuw avontuur. In 2012 kondigde hij aan dit label te verlaten en aan de slag te gaan voor HAY. Hier specialiseert hij zich in lichtontwerpexploratie, -onderzoek en -ontwikkeling. De producten zijn allemaal geïnspireerd op ideeën van Sebastian Wrong. Dit werd zo’n succesverhaal dat hij zelfs zijn eigen collectie van de grond tilde en dat is jawel: wrong.london. Vandaag de dag vormt wrong.londen een spraakmakend geheel binnen de productlijn van het Deense designlabel HAY.

wrong.londen design van Sebastian Wrong

De wrong.london serie is een onderdeel van de collectie van het designlabel HAY. Niemand minder dan Sebastian Wrong staat aan het hoofd van deze afdeling. Deze topontwerper presenteerde in 2013 voor het eerst zijn eigen collectie. Dit deed hij toentertijd nog onder de naam ‘Wrong for Hay’. Tegenwoordig wordt zijn collectie geproduceerd onder de naam ‘wrong.londen’. Deze naam doet je misschien al het een en ander verklappen. Sebastian Wrong benadrukt de creatieve, Londense energie die vooral kenmerkend is voor de producten in deze collectie. Maar waarom is deze collectie nog meer onderscheidend en inspirerend? De unieke combinatie van kunst, design en productie maakt de collectie tot een plaatje om te zien. Kortom, je vindt er eyecatchers in overvloed.

Sebastian Wrong bij Flinders

Flinders is officieel dealer van alle producten van Sebastian Wrong. We hebben over het algemeen veel op voorraad waardoor we snel kunnen leveren. Daarnaast is het mogelijk om de bestelling in de avond of in het weekend te laten bezorgen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Sebastian Wrong en staat deze niet op onze website? Bel dan onze klantenservice via 020 - 3030 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur) of contacteer ons via chat of e-mail. We staan graag voor je klaar.