Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Dining Dining

Stoelen Stoelen

Sorteren op 1-36 van 98 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 98 producten Terug naar boven

De nummer 14 van Thonet

Het designmerk Thonet werd in 1819 opgericht door Michael Thonet en is wereldwijd één van de oudste familiebedrijven uit de meubelindustrie. De iconische en legendarische nummer 14 heeft ervoor gezorgd dat Thonet internationaal bekend werd. Deze Weense koffiehuisstoel betekende in 1859 een doorbraak voor oprichter Michael Thonet. Na vele experimenten slaagde Thonet erin massief beukenhout te buigen en maakte hiermee de massaproductie van stoelen voor het eerst mogelijk. Deze baanbrekende techniek legde de basis voor een revolutionair en innovatief bedrijf dat altijd op zoek is naar de nieuwste technologieën en bijzondere ontwerpen. De producten van Thonet zijn tot op de dag van vandaag gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen voor gebruik in huis en openbare ruimtes. De stoelen en barkrukken zijn hier een perfect voorbeeld van.

Bauhaus staat centraal bij Thonet

Bij Thonet zijn er twee materialen die je veelvuldig terugziet komen. Eén daarvan is duurzaam, massief hout en het andere materiaal is staal. Staalbuis om heel precies te zijn. Een materiaal dat niet alleen revolutionair was voor de meubelindustrie, maar ook eindeloos veel mogelijkheden biedt. Staalbuis is ontzettend belangrijk geweest tijdens de Bauhaus-periode waarin architecten als Mart Stam, Ludwig Mies van der Rohe en Marcel Breuer veelvuldig gebruik van maakten. Het belangrijkste en meest iconische ontwerp uit deze periode is de sledestoel. Deze stoel wordt tot op de dag van vandaag gezien als mijlpaal in de designgeschiedenis. Het is daarom ook niet zo gek dat de Thonet ontwerpers van nu nog steeds geïnspireerd raken door deze stijl en hier talloze variaties op maken.

Designmerk Thonet: pionier in duurzaamheid

Thonet is het eerste bedrijf binnen de meubelindustrie dat het Green Globe-certificaat en keurmerk heeft mogen ontvangen. Het is een internationaal keurmerk dat niet alleen hoge eisen stelt aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, maar ook kijkt naar economische en maatschappelijke factoren binnen het bedrijf. Bij Thonet streven ze naar een perfecte balans tussen de bescherming van het milieu, verantwoord ondernemen en economische groei. Zo zijn ze altijd op zoek naar vernieuwing binnen het bedrijf. Thonet werkt uitsluitend op groene stroom en test alle materialen uitgebreid op recyclebaarheid, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid voordat ze gebruikt worden voor productie. Hierdoor gaan de producten van Thonet erg lang mee en houden ze de ecologische voetafdruk klein.

Thonet bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Thonet. Dat betekent dat wij alle producten van Thonet kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.