Flinders is dealer van

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.4
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Pedaalemmers Pedaalemmers

Lampen Lampen

Meubels Meubels

Sorteren op 1-36 van 87 producten Laad meer artikelen Sorteren op 1-36 van 87 producten Terug naar boven

Hoe Vipp ooit begon

Het succes van het Deense merk Vipp begon allemaal bij simpelweg een prullenbak. Hiervoor gaan we ver terug in de tijd en komen we uit bij het jaar 1939. In die tijd maakte de jonge metaalbewerker Holger Nielsen een prullenbak die via een pedaal werd bediend. Deze prullenbak kreeg op verzoek van zijn vrouw een plek in haar salon. Dit ontwerp was niet bedoeld om te verkopen. In haar salon kwamen onder meer (tand)artsen die erg enthousiast reageerde op dit ontwerp. Zo besloot Holger te beginnen met de productie ervan op grote schaal. Als gevolg daarvan was de prullenbak in veel Deense klinieken te zien. Het familiebedrijf Vipp heeft de collectie door de jaren heen uitgebreid en de producten typeren zich door het industriële karakter zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen tijdens het ontwerp- en productieproces. Dit ontwerp kreeg in 2009 een ereplaats in het Museum of Modern Art in New York.

Prullenbakken van Vipp in de schijnwerpers

In het Deens betekent ‘vippe’ kantelen en dat verklaart ook waar de naam van dit merk vandaan komt. Dit refereert namelijk naar de beweging die een deksel van een prullenbak maakt. Het is ook niet gek dat dit dan hoogstwaarschijnlijk de inspiratiebron is geweest voor Holger om het merk zo te noemen. Van 4 liter tot maar liefst 30 liter: de geliefde pedaalemmers van Vipp zijn er in verschillende groottes en kleuren waardoor je voor elke ruimte in huis een geschikt exemplaar vindt. Zo leent de kleinste pedaalemmer van 4 liter zich perfect voor het toilet of de badkamer. Het grootste exemplaar van Vipp is ideaal voor het gebruik in keukens. De pedaalemmers van Vipp zijn minimalistisch in hun vorm, hebben een uitneembare emmer en sluiten soepel door het dempende mechanisme. Heb jij al een mooi exemplaar op het oog?

Vipp bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vipp. Dat betekent dat wij alle producten van Vipp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Vipp. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.